Δήλωση συμπάθειας προς τον νέο πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξή του στο «Πρακτορείο 104,9 FM», όπου σχολίασε σειρά ζητημάτων από τα επεισόδια στην AGROTICA μέχρι τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Τον γουστάρω τον Μητσοτάκη. Εγώ νομίζω ότι έχει πάρα πολύ καλές θέσεις κι αυτές οι σαχλαμάρες ότι είναι νεοφιλελεύθερος, είναι τρίχες», είπε ο δήμαρχος.

Για την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τόνισε: «Με απογοήτευσε η Φώφη Γεννηματά διότι όταν λέει σε αυτή τη φάση ότι μας χωρίζει άβυσσος (σ.σ. εννοεί  τη δήλωση της μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη), ότι δεν θέλει να μιλήσει μαζί του. «Δεν είναι δυνατόν μέχρι πριν από λίγο συγκυβερνούσατε παιδιά και τώρα μας χωρίζει άβυσσος, πως γίνεται αυτό το πράγμα;» σχολίασε.

Για το ενδεχόμενο να πάρει κόσμο η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ παρατήρησε: «Και τι έγινε; Δεν πρέπει να αντιληφθεί το ΠΑΣΟΚ ότι έκλεισε το κεφάλαιο ΠΑΣΟΚ και πρέπει να γίνει ένα νέο ΠΑΣΟΚ; Είναι σοσιαλδημοκράτες οι του παλαιού ΠΑΣΟΚ, μπράβο τους. Πως συζητάνε και συγκυβερνούν οι χριστανοδημοκράτες και οι σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία;»

Για τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη είπε: «Ο Σταύρος δεν έκανε κόμμα ποτέ. Είναι μια κίνηση πολιτών ουσιαστικά. Αναγκαστικά αυτή η κίνηση πολιτών κάποια στιγμή θα ενταχθεί σε ένα κομματικό σχηματισμό».

Την ίίδια ώρα σχολιάζοντας τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη με τους αγρότες ο δήμαρχος της πόλης χαρακτήρισε «απολύτως σωστή» την απόφαση να ματαιωθούν τα εγκαίνια της έκθεσης AGROTICA, κάνοντας λόγο για «αγροτοπατέρες» που δημιούργησαν επεισόδια.  «Δεν μπορεί να υποκύψει καμιά κυβέρνηση στον κόσμο, να αποσύρει πρώτα το νομοσχέδιο και μετά να μιλήσουν μαζί της οι αγρότες» είπε ο Γ. Μπουτάρης.

Επίσης είπε ότι χθες το απόγευμα μίλησε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και του ζήτησε να ματαιώσει και όχι να αναβάλει τα εγκαίνια της AGROTICA, όταν είδε την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην πόλη με τις διαδηλώσεις των αγροτών. «Είχε αποκλειστεί όλη η πόλη. Τι θα κερδίσουν οι αγρότες αν διαλύσουν την AGROTICA; Δική τους έκθεση είναι. Να πάνε στην Αθήνα να διαμαρτυρηθούν, δεν παίρνονται εδώ οι αποφάσεις, πάνε να εκβιάσουν καταστάσεις. Είναι κόλαφος σε αυτούς τους αγροτοπατέρες που δημιουργούν τα επεισόδια».