Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος από τον Real fm, υπογραμμίζοντας ότι οι εξυπνάδες για τις συναινέσεις άλα καρτ και οι πολιτικαντισμοί δεν μας βρίσκουν σύμφωνους''.

Την ίδια στιγμή, ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας απάντησε στο ερώτημα αν θα ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή ή αν θα έχουμε άλλου είδους εξελίξεις, καθώς και εάν η ΝΔ ζητεί εκλογές υπογραμμίζοντας:

Εμείς δεν ζητάμε σε καμία περίπτωση εκλογές, η κυβέρνηση έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Μπορεί να περάσει το ασφαλιστικό και οποιαδήποτε άλλα μέτρα.

«Από εκεί και πέρα», σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν υπάρχει κανένα θέμα. Δεν μπορούμε να πάμε σε συναινέσεις αλά καρτ, γιατί βλέπουμε κάποιες φορές τον κ. Τσίπρα ή τον κ. Παππά να απευθύνουν σε μας κάποιες προσκλήσεις να συναινούμε. Εκεί που έχουν τις δικές τους ιδεοληψίες, εκεί που έχουν τα δικά τους ζητήματα, εμείς είμαστε οι κακοί, όπου αυτοί έχουν κάποια προβλήματα, εμείς να πάμε να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά».

Όπως πρόσθεσε, «δεν γίνεται έτσι. Όλα στην πολιτική και πόσο μάλιστα όταν διακυβεύεται το μέλλον της χώρας, όλων των πολιτών -πραγματικά ανθρωπινές ζωές διακυβεύονται- όλα γίνονται σ’ έναν προγραμματισμό, σ’ ένα κοινό πλαίσιο και μέσα από συζήτηση. Αυτές οι εξυπνάδες για συναινέσεις αλά καρτ και οι πολιτικαντισμοί εμάς δεν μας βρίσκουν σύμφωνους».