«Το παραμύθι περί ποσών τα οποία ήταν στη διάθεση της χώρας και δεν τα έπαιρνε γιατί ήταν ανοργάνωτη, ακριβώς επειδή υπάρχουν κύκλοι στις Βρυξέλλες που θα το αναπαράγουν για να δημιουργήσουν κατάσταση ενοχής για τη χώρα μας, θα παρακαλούσα να μην χρησιμοποιείται σε αυτή την αίθουσα» τόνισε ο Νίκος Βούτσης, απαντώντας σε επικρίσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου και του Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε όσα είχε πει αποκλειστικά στο newpost, ότι η Ελλάδα δεν πήρε τα 400 εκατ. ευρώ για τις τρέχουσες ανάγκες για το προσφυγικό. «Το γνωρίζει άριστα και ο έλληνας Επίτροπος, ο κ. Αβραμόπουλος» ανέφερε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες. σημειώνοντας η απόφαση για τα 400 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα από την ΕΕ, ελήφθη τον Μάϊο, και αφορά την επόμενη πενταετία. «Αφορά σε συγκεκριμένες δράσεις, δεν δόθηκαν για τις πραγματικές ανάγκες που είχε η Ελλάδα τη συγκεκριμένη περίοδο» υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

«Για καμία από αυτές τις δράσεις η χώρα δεν πήρε ούτε ευρώ» τόνισε και συμπλήρωσε:

Επειδή το γνωρίζουν αυτό οι Βρυξέλλες, μην πέφτουμε θύματα μιας παραπληροφόρησης που είναι συνειδητή για να σπρώξουν τη χώρα εκτός Σένγκεν και να γίνουμε φυλακή και στατόπεδο μεταναστών. Είναι ψέμα (ότι δεν πήραμε τα 400 εκατ. ευρώ). 

Ο δεύτερος προγραμματισμός αφορά σε ένα μέρος αυτών των ποσών τα οποία δεν δόθηκαν, όταν η χώρα έξυνε τον πάτο υπό συγκεκριμένες οικονομικές συνθήκες και από ίδια έξοδα πλήρωσε τα πάντα για τους μετανάστες στα νησιά. Δεν δόθηκε ούτε ευρώ. Ακόμη και για το Βοτανικό, που είναι πρότυπο κέντρο φύλαξης, δεν έχει αποπληρωθεί ούτε κατά διάννοια, ούτε τα κοντράτα που έγιναν με τα καράβια. 

Για τα hotspots, ο κ. Βούτσης είπε ότι ένα είναι έτοιμο και άλλα τέσσερα υλοποιούνται με προθεσμία τις 15 Φεβρουαρίου.