Συνάντηση του πρωθυπουργού​ με τους αγρότες της Πρωτοβουλίας Αγροτών αναμένεται να καθοριστεί μέσα στις επόμενες ημέρες όπως δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του πανελλήνιου συλλόγου στη Βέροια, την Παρασκευή.

Ο κ. Ρήγας έκανε λόγο για μια συνάντηση εποικοδομητική και τόνισε ότι  θεωρεί πως οι προτάσεις που καταθέτουν έχουν την δυνατότητα να συζητηθούν και πολλά σημεία τους βρίσκονται σε θετική κατεύθυνση.

Όπως δήλωσε στο Verianet έχει κάνει ήδη επαφές και έγινε δεκτό το αίτημα των αγροτών για συνάντηση με τον πρωθυπουργό. «Θεωρώ ότι τα αμέσως επόμενα 24ωρα θα ανακοινωθεί η συνάντηση με την Πρωτοβουλία των αγροτικών συλλόγων», είπε χωρίς να καθορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ο κ. Ρήγας απέφυγε να απαντήσει για το αν υπάρχει περιθώριο να γίνουν δεκτά κάποια από τα αιτήματα των αγροτών αλλά έκανε λόγο για ταύτιση απόψεων σε αρκετά θέματα, όπως για παράδειγμα το θέμα του μητρώου των αγροτών ενώ επέμεινε ότι είναι προς συμφέρον τους να μην παραμείνουν στον ΟΓΑ ως έχει.

Στο μεταξύ μιλώντας στο Newpost ο Θοδωρής Παπακωνσταντίνου από τον Σύλλογο της Ημαθίας αύριο η Πρωτοβουλία Αγροτών απευθύνει πρόσκληση σε διάλογο σε όλα τα μπλόκα προκειμένου να εξηγήσουν εκ νέου τις προτάσεις τους.

Ο ίδιος επισήμανε ακόμα ότι από τον Νοέμβριο έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό και ότι μέχρι τώρα από την πλευρά της κυβέρνησης δεν τους έχει καθοριστεί ραντεβού.

Τόνισε ακόμα ότι η Πρωτοβουλία Αγροτών, που μετρά αρκετούς συλλόγους σε όλη τη χώρα, είναι ανοιχτή σε διάλογο, τονίζοντας ότι «έχουμε δουλέψει αρκετά πάνω σε αυτές τις προτάσεις και δεν είμαστε διατεθειμένοι να το αναιρέσουμε αυτό».