Εταιρία γερμανών συμβούλων είχαν προσλάβει την περασμένη άνοιξη οι κ.κ. Τσίπρας και Βαρουφάκης, η οποία τους παρείχε τεχνογνωσία για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα» πρόκειται για την εταιρία GoetzPartners.

Ωστόσο, το δημοσίευμα διαψεύδεται από το Μέγαρο Μαξίμου, που κάνει λόγο για συνεργασία της συγκεκριμένης εταιρείας με τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τα Νέα, οι Γερμανοί έκαναν την συγκεκριμένη πρόταση να χρησιμοποιηθεί το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ως όχημα για την προσέλκυση επενδύσεων.

Όπως δήλωσαν στον ανταποκριτή της εφημερίδας στη Γερμανία πηγές της εταιρίας, η επαφή με τους Γερμανούς είχε γίνει μέσω ανθρώπου που άνηκε στον στενό κύκλο του κ. Τσίπρα που γνώριζε την εταιρία και τις στενές διασυνδέσεις της με κυβερνητικούς, πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες του Βερολίνου.

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής είπε για το δημοσίευμα ότι «επειδή το γράφουν, δεν σημαίνει ότι είναι και αλήθεια». 

«Δημιουργείται θέμα αν την περίοδο που ο κ. Τσίπρας μας κατηγορούσε ως Γερμανοτσολιάδες, πλήρωνε με χρήματα του ελληνικού λαού γερμανούς συμβούλους», είπε στο σταθμό ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Διαψεύδει το Μαξίμου

Ουδέποτε η ελληνική κυβέρνηση προσέλαβε ως σύμβουλο ή είχε οποιαδήποτε έμμισθη συνεργασία με την γερμανική εταιρεία συμβούλων Goetzpartners, απαντά το Μαξίμου με ανακοίνωσή του.

Η εν λόγω εταιρεία πράγματι «χτύπησε» την πόρτα του Μαξίμου -τονίζεται από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού- ζητώντας συνεργασία έναντι υποσχέσεων για βοήθεια στις διαπραγματεύσεις, όπως άλλωστε είχε κάνει πολλές φορές και στο παρελθόν, επί κυβέρνησεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.

"Εντούτοις τόσο οι προτάσεις της όσο και η «αξιοπιστία» των υποτιθέμενων επαφών της, αξιολογήθηκαν και κρίθηκαν ανεπαρκείς" καταλήγει η ανακοίνωση.