Να ανακαλέσει την δήλωσή του και να ζητήσει συγνώμη από τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, καλεί τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο, η κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη την ώρα που ο ίδιος ο κ. Φλαμπουράρης δηλώνει ότι δεν πρόκειται να φύγει από τα Εξάρχεια καθώς αυτό θα σήμαινε "υποχώρηση".

«Η Νέα Δημοκρατία και ο εκπρόσωπός της κος Κουμουτσάκος αφού επί επτά μήνες στοχοποίησαν αναίτια και δίχως κανένα στοιχείο τον Αλέκο Φλαμπουράρη, σήμερα μετά την δεύτερη στη σειρά εγκληματική επίθεση εναντίον του προβαίνουν σε μια ακόμη απίστευτη αθλιότητα.

Αντί να καταδικάσουν απερίφραστα, επιχαίρουν και δικαιολογούν τις επιθέσεις μιλώντας για "θύελλες που θερίζουν όσοι σπέρνουν ανέμους".

Το ελάχιστο που αναμένουμε από τον κ. Κουμουτσάκο είναι να ανακαλέσει την απαράδεκτη δήλωσή του και να ζητήσει συγνώμη από τον Υπουργό Επικρατείας», αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Κουμουτσάκος: Θερίζουν τις θύελλες που φέρνουν οι άνεμοι που οι ίδιοι έσπερναν

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, έκανε την εξής δήλωση: 

«Όπως και σε κάθε πράξη βίας και τρομοκρατίας απ´ όπου και εάν προέρχεται, η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη.Κάποιοι όμως, με επιλεκτικές "ευαισθησίες" και αντιδράσεις στα φαινόμενα βίας, θερίζουν σήμερα τις θύελλες που φέρνουν οι άνεμοι που οι ίδιοι έσπερναν επί χρόνια».

Απάντηση Κουμουτσάκου

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, απάντησε στην κ. Γεροβασίλη:

«Η καταδικαστική δήλωσή μου για την επίθεση στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη είναι πολύ σαφής για να μην την κατανοεί ή για να την παραποιεί η κυρία Γεροβασίλη. Ας την ξαναδιαβάσει.

Αλήθεια, στον ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να κάνουν μια απλή δήλωση που να λέει: “Καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας απ΄ όπου και εάν προέρχεται”.

Μαζί με όλους τους Έλληνες την περιμένουμε χρόνια τώρα». 

Αντίδραση Φλαμπουράρη

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, αναφερόμενος στην εμπρηστική επίθεση που έγινε στο σπίτι του, έκανε λόγο για συνεχιζόμενη στοχοποίηση στο πρόσωπό του και για εγκληματική ενέργεια ενάντια στον ίδιο και την οικογένειά του.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν προτίθεται να μετακομίσει από τα Εξάρχεια, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε: «Δεν το συζητώ. Αυτό θα σήμαινε υποχώρηση από τις αρχές και τον τρόπο ζωής που έχω επιλέξει».

Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση

Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση με μολότωφ στο σπίτι του υπουργού Αλ. Φλαμπουράρη, αναφέροντας σε σχόλιό του ότι "αυτές οι ενέργειες το μόνο που κάνουν είναι να λειτουργούν προβοκατόρικα και να χρησιμοποιούνται για τη συκοφάντηση και την ενοχοποίηση των εργατικών - λαϊκών αγώνων."