Την πεποίθηση ότι είναι ''απαράδεκτες οι δηλώσεις που θέλουν όλους τους αγρότες ακροδεξιούς'' εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος επικεφαλής κλιμακίου του κόμματος επισκέφτηκε σήμερα την 26η έκθεση Αgrotica, ενώ υπογράμμισε επίσης ότι ''η κυβέρνηση με την κοινωνία απέναντι καμία λύση δεν μπορεί να ευοδωθεί''.

Αρχικά ο κ. Θεοχαρόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο και το ΔΣ της ΔΕΘ-HΕLEXPO και συζήτησαν για τα ζητήματα τόσο της ΔΕΘ όσο και ειδικά της Agrotica. Τονίσθηκε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η έκθεση γεγονός που αποδεικνύεται από τη μεγάλη συμμετοχή φέτος από επισκέπτες που προέρχονται από την Ελλάδα την Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

Τονίσθηκε ακόμη ότι απαιτείται εθνικό σχέδιο ανάπτυξης με εξωστρέφεια και σε αυτό τον τομέα είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή της έκθεσης.

Στη συνέχεια ο κ. Θεοχαρόπουλος επισκέφθηκε τα περίπτερα της έκθεσης συνομίλησε με αγρότες, εκθέτες και παραγωγικούς και εξαγωγικούς φορείς. Συμμετείχε επίσης σε ημερίδες με θέμα την κοινή αγροτική πολιτική και την αγροτική ανάπτυξη.

Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους τόνισε ότι:

Τα μέτρα που προτείνονται είναι δυσβάστακτα αυτό που πρέπει να καταλάβουν κυβέρνηση και εταίροι είναι ότι δεν θα βγούμε από την κρίση ένα δεν υπάρχει ανάπτυξη και αν δεν δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης. Αυτή είναι η κραυγή αγωνίας των αγροτών. Δεν πρέπει να υπάρξουν διαμαρτυρίες που θα οδηγήσουν άλλες κοινωνικές ομάδες να έρθουν απέναντι στους αγρότες. Πρέπει με κοινωνική συνοχή να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση. Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση με την κοινωνία απέναντι καμία λύση δεν μπορεί να ευοδωθεί.

Είναι απαράδεκτες οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που χρεώνουν όλους τους αγρότες σε ακροδεξιές ομάδες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτές (οι ομάδες) είναι υπαρκτές και την αντιδημοκρατική τους δράση όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου θα πρέπει να την καταγγέλλουν όμως η πλειοψηφία των αγροτών είναι δημοκρατικοί πολίτες που διαμαρτύρονται επειδή θέλουν να μείνουν στην παραγωγή.

Με τις αλλαγές που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια οι αγρότες φορολογούνται όπως και οι υπόλοιπες επαγγελματικές τάξεις. Τα μέτρα που τώρα προτείνονται είναι εκτός κοινοτικού κεκτημένου και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.