Επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, κάνοντας λόγο για ''κυνική και ωμή άσκηση εξουσίας'' και λέγοντας χαρακτηριστικά ''όταν θα ανέβουν οι καινούργιοι στο δέντρο, τότε θα φανούν τα οπίσθια τους και θα γελάει ο κάθε πικραμένος''. 

Ο κ. Βενιζέλος απέδωσε το πρόβλημα της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό και την οικονομική πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι προσπαθούμε να φτάσουμε το Δεκέμβριο του 2018 εκεί που ήμασταν τον Δεκέμβριο του 2014.

Την ίδια στιγμή δήλωσε ότι ήταν λάθος η δήλωση Γεννηματά ότι μας χωρίζει άβυσσος από τη ΝΔ και διερωτήθηκε για το τι μας χωρίζει από το να συνεργαστούμε όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις για να σώσουμε τη χώρα. 

«Άβυσσος δεν μας χωρίζει ούτε από τον κύριο Τσίπρα. Μόνο από τη Χρυσή Αυγή» επεσήμανε. 

Για τη δημιουργία νέου κόμματος, είπε ότι θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να μπει και το Ποτάμι και το κόμμα του κύριου Λεβέντη και να μην παμε σε ένα συνέδριο που θα μείνουν έξω αυτοί που θα πρέπει να είναι εκεί και να έλθει μόνο ο κύριος Παπανδρέου.

Ο κύριος Βενιζέλος υπογράμμισε μάλιστα ότι θα είναι πάντα παρών για τη χώρα.

Αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες, σημείωσε ότι η κυβέρνηση υπόσχεται άδειες σε νέους υποψηφίους και όταν θα ανέβουν οι καινούργιοι στο δέντρο, τότε θα φανούν τα οπίσθια τους και θα γελάει ο κάθε πικραμένος. 

Πρόσθεσε, δε, ότι ''Οι παλιοί είναι γνωστοί και τους ξέρουμε''. 

Για το προσφυγικό, είπε τέλος, ότι ο κίνδυνος να φύγουμε από την Σένγκεν είναι ορατός και προειδοποίησε ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα μπούμε στη δεύτερη ταχύτητα της Ευρώπης.