Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, αναφέρει το σχετικό ρητό, και κάπως έτσι προσέρχεται στο νέο γύρο διαπραγμάτευσης η κυβέρνηση. Με την ελπίδα φερ’ ειπείν ότι οι ευρωπαίοι εταίροι θα ...πατήσουν πόδι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και θα επιβάλλουν τις δικές τους, ηπιότερες απόψεις για παράδειγμα στο ασφαλιστικό

Επιπλέον, εδώ και δύο εβδομάδες τουλάχιστον, στους διαδρόμους των Βρυξελλών ακουγόταν η εκτίμηση ότι η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς τη «σφραγίδα» του ΔΝΤ εν τέλει. Στην Αθήνα έχουν φτάσει επιπλέον πληροφορίες που εμφανίζουν τους Κοινοτικούς αξιωματούχους να είναι ικανοποιημένοι από την ως τώρα πορεία της διαπραγμάτευσης, ενώ σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους φέρονται να έχουν διατυπώσει την εκτίμηση ότι μπορεί η αξιολόγηση να έχει κλείσει ως το Πάσχα των Καθολικών (σ.σ. στις 27 Μαρτίου). 

Ταυτόχρονα  μέλη της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας δεν έχουν αφήσει ασχολίαστο το γεγονός ότι ως τώρα τα τεχνικά κλιμάκια απέφυγαν να ανοίξουν τα «χαρτιά» τους, αφήνοντας αυτό το ρόλο στους επικεφαλής του κουαρτέτου, ως εκ τούτου είναι μεγάλη η αγωνία στην κυβέρνηση για το πώς θα εμφανιστούν οι θεσμοί εν συνόλω αλλά και ο καθένας εξ αυτών.

Οι συζητήσεις, σήμερα, αναμένεται πάντως να περιστραφούν στα δημοσιονομικά με την ελληνική πλευρά να επικαλείται, βάσει στοιχείων, ότι το 2015 έκλεισε αρκετά καλύτερα του αναμενομένου. 

Την ίδια στιγμή όμως ανεβαίνουν οι τόνοι στα εσωτερικά «μέτωπα», με το αγροτικό να αποδεικνύεται το πιο... σκληρό «καρύδι». Σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι πολλά γίνονται για την... τηλεθέαση, σε εκδηλώσεις με ομιλητές, στελέχη της συμπολίτευσης. 

Πέραν τούτου ωστόσο, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είδε και στηλίτευσε και «αγαστή συνεργασία συνδικαλιστών της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής», στα επεισόδια όμως στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης το αντικυβερνητικό «μέτωπο» ...διευρύνθηκε καθώς σε αυτά πρωτοστάτησαν και στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, όπως κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και τοπικός βουλευτής Σωκράτης Φάμελλος. 

Σε αυτή τη δύσκολη για την κυβέρνηση συγκυρία, το Μέγαρο Μαξίμου αντεπιτίθεται, συν τοις άλλοις με το μπρίφινγκ που εγκαινιάζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη την Τρίτη το μεσημέρι.