Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα γίνουν «μονομερείς ενέργειες» εκ μέρους της ελληνικής πλευράς στο ασφαλιστικό, παρείχαν σήμερα κυβερνητικές πηγές. Η κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα στους δανειστές ότι δεν έχει πρόθεση να νομοθετήσει, χωρίς συμφωνία των εταίρων, προσβλέποντας σε μια καλή διαπραγμάτευση, αλλά αφήνοντας έτσι ανοιχτή την έκβασή της ως προς τις παρεμβάσεις στις συντάξεις

«Δεν υπάρχει περίπτωση μονομερούς ενέργειας από την πλευρά μας» τόνισαν αρμόδιες πηγές, ενώ αναφορικά με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων που αρχίζουν σήμερα με το κουαρτέτο, επεσήμαναν ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, ωστόσο οι συνομιλίες θα πρέπει να διαρκέσουν περίπου τέσσερις εβδομάδες. Σε περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν στο αίτημα για μείωση των κύριων συντάξεων, η κυβέρνηση ια παρουσιάσει μια δέσμη με τρεις αντιπροτάσεις για να μην πειραχθούν οι κύριες. 

Η κυβέρνηση προσέρχεται στη διαπραγμάτευση, κρατώντας χαμηλούς τόνους, και με αυτή την τακτική θα παραμείνει το κυβερνητικό επιτελείο μέχρι την Παρασκευή που θα αποχωρήσουν από την Αθήνα οι επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων. Το κουαρτέτο, σύμφωνα με την κυβερνητική ενημέρωση, θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα και στο επίκεντρο της πρώτης φάσης της αξιολόγησης θα είναι το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια και το δημοσιονομικό. 

Όπως τόνιζαν πηγές του Μαξίμου, την Άνοιξη θα τεθεί προς διαπραγμάτευση το φορολογικό, ωστόσο οι βασικοί άξονες για τα φορολογικά μέτρα θα μπουν τώρα. Η αρχική εκτίμηση της κυβέρνησης ήταν ότι θα κρατήσει η διαπραγμάτευση περίπλου δύο δύο μήνες, ωστόσο στόχος είναι η όσο το δυνατό πιο έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ώστε να αρχίσει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος.
 
«Τα νούμερα του Μεσοπρόθεσμου θα οριστικοποιηθούν τώρα και θα έρθει στη Βουλή αργότερα» ανέφερε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας, ενώ όσον αφορά το αγροτικό και τις κινητοποιήσεις των αγροτών, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι «επιμένουμε στο διάλογο», ενώ σημείωναν ότι το νομοσχέδιο θα έρθει στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής».