«Διαπιστώνουμε τελευταία να πυκνώνει το ενδιαφέρον διαφόρων μελών της κυβέρνησης για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον χώρο της εκπαίδευσης. Το τελευταίο επεισόδιο είναι η συνάντηση με πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή, με θεσμικούς φορείς και εκπροσώπους των ΤΕΙ», αναφέρει ο Γιώργος Μαυρωτάς σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του Ποταμιού:

Μήπως το Υπουργείο Εσωτερικών έχει αναλάβει να καλύψει κάποιο κενό του Υπουργείου Παιδείας και δεν το γνωρίζουμε; Από εδώ και πέρα θα επιλαμβάνεται και των ακαδημαϊκών ζητημάτων των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας, και το Υπουργείο Εσωτερικών πέραν του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του κ. Καμμένου; Μήπως όμως τελικά η συνάντηση έγινε υπό την ιδιότητα του κ. Κουρουμπλή ως προϊσταμένου της τοπικής αυτοδιοίκησης που εμπλέκεται στην πολύ εκτεταμένη χωροταξία των ΤΕΙ ανά την Ελλάδα; Άραγε το Υπουργείο Εσωτερικών έχει αναλάβει την εκπόνηση του Σχεδίου Αθηνά 2;

«Πολλά αναπάντητα ερωτήματα για τα οποία ίσως ο κ. Φίλης και η κα. Αναγνωστοπούλου να μπορούν να μας διαφωτίσουν. Εκτός βέβαια αν και εκεί στο Υπουργείο Παιδείας τον καιρό αυτό πραγματοποιούνται συσκέψεις για θέματα εξωτερικής πολιτικής ή οικονομικών;», καταλήγει ο κ. Μαυρωτάς.