current views are: 8

2 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση19:07

Έτοιμος να εφαρμόσει «μνημόνιο» στη ΝΔ ο Κυριάκος

Μάχη σε εξέλιξη είναι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα οικονομικά της ΝΔ . Ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ αμέσως μετά τον διορισμό του νέου διευθυντή του κόμματος ζήτησε πλήρη ενημέρωση για τα χρέη της ΝΔ. Τα αποτελέσματα από αυτήν την ενημέρωση μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται ένα βήμα πριν την πτώχευση.

Δημοσίευση 19:07’

Μάχη σε εξέλιξη είναι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα οικονομικά της ΝΔ . Ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ αμέσως μετά τον διορισμό του νέου διευθυντή του κόμματος ζήτησε πλήρη ενημέρωση για τα χρέη της ΝΔ. Τα αποτελέσματα από αυτήν την ενημέρωση μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται ένα βήμα πριν την πτώχευση.

Μάχη σε εξέλιξη είναι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα οικονομικά της ΝΔ. Ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ αμέσως μετά τον διορισμό του νέου διευθυντή του κόμματος ζήτησε πλήρη ενημέρωση για τα χρέη της ΝΔ. Τα αποτελέσματα από αυτήν την ενημέρωση μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται ένα βήμα πριν την πτώχευση.

Τα δάνεια που έχει λάβει η ΝΔ από τις λεγόμενες συστημικές τράπεζες από το 2008 έως και πέρυσι αγγίζουν τα 180 εκ. ευρώ και επειδή κανένα από αυτά δεν εξυπηρετείται κανονικά, στο πρώτο εξάμηνο του 2016 θα φτάσουν τα 190 εκ ευρώ.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά  η ΝΔ οφείλει 5 εκ. ευρώ σε διάφορους  προμηθευτές ενώ πληροφορίες του newpost αναφέρουν ότι οι απλήρωτοι λογαριασμοί σε ΔΕΚΟ για τα κτίρια που υπάγονται στο κόμμα ανέρχονται σε αλλά 5 εκ. ευρώ .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη επεξεργάζεται τους τρόπους αντιμετώπισης των απλήρωτων δανείων. Η συνεννόηση θα γίνει απευθείας με τις τράπεζες και η πρώτη κίνηση που εξετάζεται είναι η συγκέντρωση όλων των δανείων σε μια τράπεζα με σκοπό να επιτευχθούν καλύτεροι όροι αποπληρωμής με χαμηλό επιτόκιο.

Προτεραιότητα αποτελεί ωστόσο η πλήρης εξόφληση προμηθευτών και ΔΕΚΟ με χρονικό ορίζοντα το τέλος του 2016.

Μεγάλο αγκάθι αποτελεί το κτίριο της ΝΔ στην λεωφόρο Συγγρού. Το ενοίκιο του ανέρχεται σε 50.000 ευρώ το μήνα . Η απόφαση για μετεγκατάσταση σε άλλο κτίριο είναι ειλημμένη και όπως έχει γράψει το newpost ήδη έχουν προταθεί κτίρια στην Αθήνα χωρίς ωστόσο να έχει κλειστεί κάποια συμφωνία. Ο κύριος λόγος είναι ότι η εντολή του κ. Μητσοτάκη είναι το ενοίκιο να μην ξεπερνά τις 10.000 ευρώ το μήνα ενώ οι χώροι του πρέπει να εξυπηρετούν όλες τις λειτουργικές ανάγκες του κόμματος ( συνεδριάσεις οργάνων γραφεία τομεαρχών, χώροι για δημοσιογράφους) κλπ.

Επόμενη κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να συμμαζευτούν τα οικονομικά της ΝΔ είναι η μείωση των υπαλλήλων του κόμματος ( 200 τον αριθμό ) ακόμη και στους μίσους.

Μια εισήγηση που εξετάζεται είναι η χρησιμοποίηση από τη ΝΔ των συνεργατών των βουλευτών χωρίς επιπλέον επιβάρυνση για το κόμμα. 

Όμως το μεγαλύτερο στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η οικονομική εξόρμηση που θα πραγματοποιήσει το κόμμα μετά το συνέδριο του τον Απρίλιο. Η ΝΔ θα ζητήσει συνδρομές και οικονομική βοήθεια από μέλη φίλους στο ύψος που ο καθένας μπορεί . Το πρωτοποριακό χαρακτηριστικό αυτής της εξόρμησης θα είναι ότι οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια προς το κόμμα θα είναι επώνυμη από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο ποσό που θα εισρεύσει στο κομματικό ταμείο .Η κίνηση αυτή έχει ωφελήσει πολλά κόμματα στο εξωτερικό και στη ΝΔ εκτιμούν ότι η εκστρατεία αυτή θα αποτελέσει την απαρχή ώστε για πρώτη φορά ένα κόμμα στην Ελλάδα να μην έχει χρέη .


σχετικα αρθρα