Παραμένουν οι διαφωνίες των δανειστών στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, με ανοιχτό τον κίνδυνο να τιναχθεί στον αέρα ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, ως προς τα έσοδα θα εξοικονομήσει από το 1,5% των εισφορών. Υψηλόβαθμες πηγές του Υπουργείου Εργασίας έλεγαν στο newpost υπήρξε αντίθεση ως προς την αύξηση των εισφορών, «όχι όμως απόλυτη». 

Η συνάντηση του κουαρτέτου με τον Γιώργο Κατρούγκαλο ολοκληρώθηκε στις 3 μετά το μεσημέρι, έπειτα από τρεις ώρες συνομιλιών, και όπως διαφάνηκε από τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, πρόκειται «για μια σκληρή διαπραγμάτευση η οποία θα συνεχιστεί και αύριο». 

«Είναι μια σκληρή διαπραγμάτευση η οποία θα συνεχιστεί και αύριο» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας,  μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε σήμερα με τους επικεφαλής των θεσμών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, ενώ όπως έλεγε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, οι δανειστές δεν έχουν θέσει για την ώρα θέμα μείωσης των κύριων συντάξεων, ωστόσο εξέφρασαν βέβαια αντιρρήσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές. «Αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα πιεστικοί» σημείωσε η ίδια πηγή. 

«Η η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα κλίμα δημιουργικής συζήτησης. Τα θέματα είναι τα γνωστά θέματα, τα οποία πάντα τίθενται από τους θεσμούς. Πιστεύω ότι θα συνεχιστεί αυτή η σκληρή διαπραγμάτευση και η τελική κατάληξη θα είναι προς το συμφέρον της χώρας» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος εξερχόμενος του ξενοδοχείου Hilton. 

Παρόντες στη συνάντηση του κ. Κατρούγκαλου με τους επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων ήταν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.