Ανοιχτός στο ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την πολιτική εμφανίστηκε ο απερχόμενος Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, μιλώντας για την αποχώρησή του από την υπηρεσία στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM».

«Εάν είχα μια σοβαρή πρόταση και μπορούσα να βοηθήσω, ευχαρίστως, ναι», είπε σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την πολιτική ενώ για την πορεία του αυτά τα χρόνια σχολίασε ότι : «Είχα καλή συνεργασία με όλες τις κυβερνήσεις, τους σεβόμουν και με σέβονταν, είχαμε ανταλλαγή αλληλογραφίας και μου έδιναν «παραγγελιές» για έλεγχο, δεν είχα κανένα παράπονο».

«Είχε κλείσει ο κύκλος μου», είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «11 χρόνια τώρα, εκ των οποίων 6,5 χωρίς να έχει ανανεωθεί η θητεία μου και επειδή είναι και το γενικότερο κλίμα να ανανεώνονται όλες οι Ανεξάρτητες Αρχές, ήρθε και η σειρά μου να ξεκινήσει η διαδικασία αντικατάστασής μου».

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για το αν υπήρξε ενόχληση στην κυβέρνηση για το έργο του σημείωσε: «Στην κυβέρνηση μπορεί, δεν το ξέρω, αλλά σε εμένα προσωπικά δεν υπήρξε το παραμικρό. Όχι (κανένα τηλεφώνημα δεν δέχθηκα)».

Όπως εξήγησε: «ο κ. Σπίρτζης με πήρε τηλέφωνο, αλλά δεν μου παραπονέθηκε. Απλώς μου ζήτησε να του στείλω την έκθεση και του την έστειλα. Κι αυτή πήρε το δρόμο της, ένα μικρό μέρος της έρευνας, διότι η έρευνα συνεχίζεται (σ.σ.: η έκθεση για τον Θ. Πελεγρίνη και τη θητεία του στο ΕΚΠΑ). Ο κ. Πελεγρίνης δεν αναμειγνύεται ευθέως, απλώς επί πρυτανείας του έγιναν αυτά. Όχι, καμία ενόχληση δεν είχα, είμαστε και φίλοι με τον κ. Πελεγρίνη και τα λέμε. Δεν είχα καμία ενόχληση».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Ρακιντζής ​ενημερώθηκε για την αντικατάστασή του από τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και εντός των επόμενων ημερών θα παραδώσει τα καθήκοντά του στο νέο αντικαταστάτη του που φέρεται να είναι η πρώην εφέτης Μάρη Ζεντέλη- Παπασπύρου .