current views are: 10

2 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση18:57

Γεωργιάδης: Να απαντήσει ο Τσίπρας για τις καταγγελίες Κωνσταντοπούλου στο «Ακραίως»

«Ο Τσίπρας είναι υποχρεωμένος να δώσει απαντήσεις» τονίζει στο newpost ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Δημοσίευση 18:57’

«Ο Τσίπρας είναι υποχρεωμένος να δώσει απαντήσεις» τονίζει στο newpost ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο Τσίπρας είναι υποχρεωμένος να δώσει απαντήσεις» τονίζει στο newpost ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις καταγγελίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη ραδιοφωνική εκπομπή Ακραίως και τον Τάκη Χατζή, για τα περί προμελετημένου σχεδίου του Πρωθυπουργού για συμφωνία με τους δανειστές.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί επί της ουσίας στις «βόμβες» Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας ότι «ο Πρωθυπουργός της χώρας έχει την υποχρέωση να δώσει απαντήσεις για ένα ιστορικό ζήτημα», το οποίο έλαβε χώρα στο Μαξίμου λίγες ημέρες πριν από τη συμφωνία του Ιουλίου μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.  «Το ζήτημα δεν έκλεισε, βολικό είναι μόνο για την κυβέρνηση να το κλείσει» σημειώνει.

«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν μπορούν να οχυρώνονται πίσω από το ακαταλόγιστο που χρεώνουν στην κυρία Κωνσταντοπούλου ή το οξύθυμο του χαρακτήρα της. Οφείλει ο πρωθυπουργός να πει εάν είπε όλα αυτά για το οποία τον καταγγέλλει η πρώην ΠτΒ» τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Όπως υπογραμμίζει, η συνομιλία αυτή Τσίπρα – Κωνσταντοπούλου και το εάν ο πρωθυπουργός είπε πως «μόνο μια δικτατορία ή μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού μπορεί να σώσει την κατάσταση», δεν είναι ένα ιδιωτικό ζήτημα του κ. Τσίπρα, αλλά «ένα ιστορικό θέμα για τη χώρα».

Μάλιστα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πολιτικών πρωτοβουλιών εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ενδεχόμενες ευθύνες της κυβέρνησης για το θέμα. «Όλα θα εξεταστούν από τη Νέα Δημοκρατία στον κατάλληλο χρόνο» σημείωσε με νόημα ο κ. Γεωργιάδης, εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρας γιατί «έκλεισε τις τράπεζες ενώ –όπως τον καταγγέλλει η κυρία Κωνσταντοπούλου- είχε ήδη συμφωνήσει με τους δανειστές». «Όλα έγιναν για να μην επωμιστεί ο κ. Τσίπρας το πολιτικό κόστος, για να οχυρωθεί πίσω από το ‘’όχι’’ και να πει ‘’ναι’’».

Στο ερώτημα αν εκτιμά γιατί η πρώην Πρόεδρος της Βουλής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για προμελετημένο σχέδιο του πρωθυπουργού και προσυμφωνία με τους δανειστές για νέο μνημόνιο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια»

 


σχετικα αρθρα