Την προστασία των αδύναμων προέταξε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και έδωσε εξηγήσεις για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση κυρίως στο σκέλος των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα τα στελέχη της ΠΓ αλλά και η Κ.Ο συντάσσονται απολύτως στην Κυβερνητική γραμμή και χαρακτηρίζουν πρωτοφανή την άρνηση των αγροτών να συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα, τη στιγμή μάλιστα που το Μαξίμου είναι έτοιμο να υιοθετήσει βελτιωτικές προτάσεις.

Παρά τις προθέσεις και τις διαθέσεις της Κυβέρνησης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι κάθε νομοσχέδιο βρίσκεται υπό την αίρεση των δανειστών και τονίζουν στο newpost , ότι δεν υπάρχει ανεξαρτησία νομοθετημάτων. Ωστόσο για τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό επιμένουν πως αφορούν στην βιωσιμότητα του συστήματος καθώς εάν παραμείνει ως έχει σε βάθος 5ετίας δεν θα μπορεί να καταβληθεί καμία σύνταξη. Παράλληλα λένε πως η Κυβέρνηση θα δώσει σκληρή μάχη για να μην γίνουν και νέες περικοπές. Παραδέχονται πως η ασφαλιστική μεταρρύθμιση πραγματοποιείται με βίαιους όρους αλλά το γεγονός ότι από τις 7 Ιανουαρίου βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος μπορεί να αμβλύνει τις γωνίες.  

Η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει συμπαγής και αρραγής και σε ετοιμότητα για να στηρίξει κοινοβουλευτικά την Κυβέρνηση αποκλείοντας την όποια διαρροή. Αν και δεν έχει ακόμα ξεκινήσει η συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο οι Κυβερνητικοί βουλευτές αναμένεται να παραμείνουν στην ίδια γραμμή. Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να πέσει από τη Βουλή παρά μόνο από την κοινωνία. 

Αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες στελέχη της ΠΓ τονίζουν ότι το θέμα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Φεβρουάριο , ενώ με σαρκαστική διάθεση αντιμετώπισαν την πρόθεση του Τούρκου επιχειρηματία να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια που μάλιστα σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ το έχει συζητήσει και με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.