του Πάνου Ρασσιά 

Κουμουτσάκος – Γεροβασίλη σημειώσατε 1! Η αναμέτρηση μεταξύ αξιωματικής αντιπολίτευσης και κυβέρνησης στο πεδίο της επικοινωνίας, σύμφωνα με τα στελέχη της Συγγρού, έληξε στον πρώτο γύρο υπέρ της ΝΔ, με την κυβερνητική εκπρόσωπο, να καταγγέλλεται από τον Γιώργο Κουμουτσάκο ότι δημιουργεί ακόμη και σενάρια συνομωσιολογίας για αποσταθεροποίηση της χώρας, μπροστά στα αδιέξοδα που δημιούργησε. 

Η μάχη στο επικοινωνιακό πεδίο για τη ΝΔ δεν περιορίζεται σε επίπεδο εντυπώσεων, αλλά επικεντρώνεται στην πολιτική ουσία: «στην προσωποποίηση των ευθυνών για τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση, όταν τόσο καιρό τα στελέχη της καλύπτονταν πίσω από τα non papers του Μαξίμου», σημείωνε στέλεχος του γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου. 

Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η απόφαση από την πρώτη στιγμή και λίγες μόλις ημέρες μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη, να πραγματοποιείται briefing από τον εκπρόσωπο της ΝΔ. «Θέλαμε να τους σύρουμε σε δημόσια ενημέρωση του ελληνικού λαού και το καταφέραμε. Η κυβέρνηση δεν μπορεί άλλο να κρύβεται», έλεγε στο newpost.gr, το ίδιο στέλεχος λίγη ώρα μετά το τέλος της πρώτης ενημέρωσης από την Όλγα Γεροβασίλη

Εκτός όμως από το επικοινωνιακό κομμάτι στη ΝΔ, έχουν συσταθεί τουλάχιστον τρεις ομάδες εργασίας. Μία για το ασφαλιστικό υπό τον Γιάννη Βρούτση, μία για το προσφυγικό-μεταναστευτικό υπό τον Βασίλη Κικίλια, ενώ χθες ο κ. Μητσοτάκης όρισε ως σύμβουλό του για θέματα Δημοσιονομικής Πολιτικής και υπεύθυνο Παρακολούθησης του Γ’ Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής, τον Στυλιανό Πέτσα, βασικό διαπραγματευτή της ελληνικής πλευράς με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για τα θέματα δημοσιονομικής πολιτικής την περίοδο 2012-2014. 

Η τοποθέτηση Πέτσα που προέρχεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και έχει επίσης σημαντική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, έγινε στο πλαίσιο της λογικής του κ. Μητσοτάκη, η ΝΔ στην κυβέρνηση να απαντά με συγκεκριμένους αριθμούς και στην κοινωνία μνα απευθύνεται με συγκεκριμένες προτάσεις. 

Δεν ήταν τυχαία άλλωστε η αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, όταν απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα στην προ ημερησίας για το ασφαλιστικό, του είπε ότι είναι απαράδεκτο ο Γιώργος Κατρούγκαλος να μην καταθέτει στοιχεία στην Ολομέλεια, αλλά να τα δίνει στο κουαρτέτο. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Κουμουτσάκος για τα περί αποσταθεροποίησης από την κ. Γεροβασίλη. «Εάν έχει τέτοια στοιχεία η κυβέρνηση οφείλει να τα καταθέσει...Να τελειώνουμε, πια, με αυτά τα παιχνίδια», σημείωσε..