Σημαντικές επαφές και συζητήσεις για το ζήτημα της προσφυγικής κρίσης θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα στο Λονδίνο, όπου βρίσκεται προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Δωρητών για τους Σύρους Πρόσφυγες ("Supporting Syria and the Region").
 
Στο περιθώριο της Διάσκεψης (που ξεκινά νωρίς το πρωί και ολοκληρώνεται το απόγευμα), ο κ. Τσίπρας θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων, ενώ με τη συμμετοχή του θα πραγματοποιηθεί πολυμερής συνάντηση για την προσφυγική κρίση, στην οποία θα συμμετέχουν επίσης η Γερμανίδα Καγκελάριος, 'Ανγκελα Μέρκελ, ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει επιπλέον διμερείς συναντήσεις με την Α. Μέρκελ, τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φίλιπο Γκράντι
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει διμερή συνάντηση και με τον επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.
 
Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στο Λονδίνο ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για Θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης.