Για απόσυρση των προτάσεων για το ασφαλιστικό καλεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ενώ πρόσθετει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αρχίσει διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και τώρα θερίζει θύελλες, καθώς παρουσίασε ένα πρόχειρο σχέδιο για το ασφαλιστικό, χωρίς στρατηγική, χωρίς ποσοτικοποιημένoυς στόχους, με το οποίο «στοχοποιεί και εξοντώνει κοινωνικές ομάδες, ευνοεί την εισφοροδιαφυγή και τη φοροδιαφυγή και μετατρέπει τις συντάξεις των νέων γενεών σε φιλοδώρημα».

Όπως υπογραμμίζει:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδομεί το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης και οδηγεί σε νέες δυσμενείς παρεμβάσεις για τις συντάξεις στο επόμενο χρονικό διάστημα. Μοναδική της επιδίωξη να καλύψει το κενό των 2 δισ. που η ίδια δημιούργησε με τις επιλογές της.

 Για άλλη μία φορά λέμε: Πάρτε την πρόταση σας πίσω!

Ξεκινήστε επιτέλους έναν ουσιαστικό διάλογο με την κοινωνία και τους φορείς της, χωρίς αποκλεισμούς. Εμείς, με δεδομένη την αντίθεσή μας στις παράλογες απαιτήσεις και νεοφιλελεύθερες εμμονές του ΔΝΤ, καταθέσαμε τις προτάσεις μας στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Η κυβέρνηση, κάθε μέρα που περνάει, απομονώνεται πολιτικά και κοινωνικά και αδυνατεί να δώσει λύσεις.