Του Πάνου Ρασσιά
 
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σήμερα κατά την ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, τονίζοντας ότι ''΄κορυφώνονται τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει'', ενώ την κατηγόρησε ότι ''μιλά για σενάρια συνωμοσίας και αποσταθεροποίησης''. 
 
Στην αρχική τοποθέτησή του σχετικά με το προσφυγικό και το σημερινό ταξίδι του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, στο Λονδίνο, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το θέμα είναι εθνικό.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος, στόχος του πρωθυπουργού στο Λονδίνο είναι να καταδείξει και να πείσει για το ποιες είναι οι διαστάσεις του προβλήματος και ποιες οι ευθύνες που πρέπει να αναλάβουν Ευρώπη και Τουρκία.

«Απόφασή μας είναι να συμβάλλουμε. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Ούτε το Αιγαίο απέραντο νεκροταφείο, ούτε η χώρα απέραντος καταυλισμός προσφύγων και μεταναστών» τόνισε, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα είναι διεθνές.

Την ίδια στιγμή, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να καλλιεργήσει τον μύθο της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης. «Είναι επικοινωνιακό παραμύθι, μη διαπραγμάτευση» δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος και έκανε λόγο για τακτική, η οποία πέρυσι έσπρωξε τη χώρα στην πόρτα εξόδου από το ευρώ.

 Ο κ. Κουμουτσάκος υπενθύμισε ότι αρχική θέση της κυβέρνησης ήταν πως το ασφαλιστικό και το φορολογικό θα έρχονταν προς ψήφιση τον Οκτώβριο και τώρα είναι απροσδιόριστος ο χρόνος που θα κατατεθούν στη Βουλη. Επιπλέον, σημείωσε ότι από τη μία πλευρά η κυβέρνηση μιλά για την ανάγκη ταχύτερης διευθέτησης της διαπραγμάτευσης και από την άλλη την αφήνουν στο απροσδιόριστο μέλλον.

 «Ποιο θέμα διαπραγματεύτηκαν και έφεραν καλύτερα αποτελέσματα; Κανένα...» πρόσθεσε και τόνισε πως κάθε διαπραγμάτευση κρίνεται από το τελικό αποτέλεσμα και δεν αξιολογείται από το αν είναι ή όχι σκληρή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, στην αρχική τοποθέτησή του, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι μιλά για σενάρια συνωμοσίας και αποσταθεροποίησης, καθως και ότι επιχειρεί να κατασκευάσει εχθρούς, να πολώσει, να διχάσει και να φανατίσει «γιατί κορυφώνονται τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε».

 Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι και ο πρωθυπουργός και η κυβερνητική εκπρόσωπος έχουν μιλήσει για σχέδιο αποσταθεροποίησης από το εσωτερικό και από το εξωτερικό σε αγαστή συνεργασία των δυο πλευρών.

 «Καλέσαμε την κυβέρνηση, εάν έχει στοιχεία να τα καταθέσει. Δεν το έκανε. Επιβεβαιώνει με τη σιωπή της ότι όλο αυτό είναι απόπειρα συκοφαντίας όλων εκείνων που σήμερα διαδηλώνουν απέναντι της» σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και έκανε λόγο για ανεύθυνα κομματικά παιχνίδια.

Σε σχέση με την δήλωση Σόιμπλε υπογράμμισε ότι είχε δυο μέρη, αφορούσε αρχικά το 2011 κ μια συζητηση με τον Ευάγγ. Βενιζέλο. Δεν σχολιάζω ηδη γνωστά θέματα, δεν κατανοούμε τι εννοούσε με τα περι υποτίμησης. Ο ελληνικός λαός στο σύνολο του εχει επισφραγίσει τη βούληση του να παραμείνει στην ευρωζώνη κ ουδείς μπορεί να το παραγνωρίσει''.