Ευθεία επίθεση για λαϊκισμό εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ εναντίον της ΝΔ και του Κωστή Χατζηδάκη. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ,  ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, κ. Κωστής Χατζηδάκης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στο συνέδριο της  τόνισε ότι το κόμμα και ο πρόεδρός του έχουν δεσμευτεί για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30 %. 

Η δήλωση αυτή προκάεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ που κατηγορεί τη ΝΔ για λαϊκισμό επισημαίνοντας πως οι ψεύτικες υποσχέσεις μπορούν να οδηγήσουν στο 4ο μνημόνιο. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Την ώρα που η κοινωνία αντιδρά γιατί πίστεψε τα μεγαλειώδη ψεύδη του κ. Τσίπρα και βλέπει να συμβαίνουν ακριβώς τα αντίθετα στις συντάξεις, στον ΕΝΦΙΑ, στη φορολογία.
Την ώρα που οι πολίτες απαιτούν από όλους μας την αλήθεια και μόνο την αλήθεια η ΝΔ ανακοινώνει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% που αντιστοιχεί σε 800 εκ. ευρώ ανά έτος. Αυτά ανακοίνωσε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Χατζηδάκης εξ ονόματος του κ. Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ.
Τα ίδια έλεγε και ο κ. Σαμαράς για να γίνει Πρωθυπουργός. Τα ίδια και χειρότερα έλεγε ο κ. Τσίπρας για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
Οι ψεύτικες υποσχέσεις με τη χώρα να βρίσκεται ήδη στο 3ο Μνημόνιο το μόνο που μπορούν να εγγυηθούν είναι ένα 4ο Μνημόνιο.
Αριστερής ή δεξιάς κοπής ο λαϊκισμός και η δημαγωγία βλάπτουν το ίδιο την Ελλάδα και υπονομεύουν κάθε προσπάθεια για την εθνική παραγωγική ανασυγκρότηση».