Για προβοκάτσια κάνουν λόγο κυβερνητικοί κύκλοι, σχετικά με το δημοσίευμα της Bild που κάνει λόγο για  πρόωρες εκλογές την άνοιξη. 

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποιος επανέφερε το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, η Bild, αναφέρει πως «ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει άλλη επιλογή, από το να προχωρήσει σε εκλογές, το αργότερο στις αρχές του καλοκαιριού, με συνέπειες την στασιμότητα στις μεταρρυθμίσεις και κατ' επέκταση την πτώχευση της χώρας».

Ανώτατος αξιωματούχος του  υπουργείου οικονομικών πάντως έλεγε χαρκατηριστικά στο newpost.gr, πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται ενώ ο υπουργός Εργασίας όταν ρωτήθηκε από το newpost.gr για το δημοσίευμα χαμογέλασε με νόημα. 

Οι κυβερνητικοι κύκλοι βλέπουν πίσω από το δημοσίευμα τον γερμανό υπουργό οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Χθες ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σε εκδήλωση στο Αμβούργο ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε «πονέσει» μια φορά τους Έλληνες και θα είχε αποφευχθεί αυτή η «ατέλειωτη επίπονη διαδικασία» που βιώνει τώρα ο ελληνικός λαός.

Η Ελλάδα διαμορφώνει συμμαχίες για μια ενωμένη και κοινωνική Ευρώπη απάντησε  η κυβέρνηση στις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε