Νέες απειλές κατά της Ελλάδας σχετικά με τη συνθήκη Σένγκεν εκτόξευσε σήμερα ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ευρωβουλή, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε» εξαπέλυσε πυρά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «υποσχέθηκε πολλά, αλλά τήρησε λίγα» και σημείωσε ότι τα hotspots δεν έχουν κατασκευαστεί ακόμη.

«Επιτέλους πρέπει να υπάρξει τάξη στα εξωτερικά σύνορα, να ενταθεί σαφώς ο τρόπος δράσης» και «εάν ζητούν να εισέλθουν εκεί Μαροκινοί, Αιγύπτιοι και Πακιστανοί, πρέπει να μπορούν να αποπέμπονται», δήλωσε ο Βέμπερ και πρόσθεσε ότι: «Εάν η Ελλάδα δεν είναι ικανή να εφαρμόσει το νομικό καθεστώς, τότε δεν είναι αδιανόητη μία προσωρινή αποχώρησή της από τη Ζώνη της Σένγκεν».

Τέλος, σημείωσε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής πρέπει να καταστεί σαφές ότι η Ευρώπη προχωρά, εκτιμά ότι μέτρα σε εθνικό επίπεδο, όπως προσωρινοί συνοριακοί έλεγχοι, δεν σημαίνουν ότι ακυρώνεται η ευρωπαϊκή λύση, τουναντίον αυτή δίνει την ευκαιρία για να καταργηθούν πάλι τα σύνορα.