current views are: 7

4 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση15:10

Κατρούγκαλος στο newpost: Κλείδωσαν τα μικρά ζητήματα του ασφαλιστικού – Δύσκολη η διαπραγμάτευση

Δύσκολη χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση, με αποκλειστική του δήλωση στο newpost, ο υπουργός Εργασίας.

Δημοσίευση 15:10’

Δύσκολη χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση, με αποκλειστική του δήλωση στο newpost, ο υπουργός Εργασίας.

Δύσκολη χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση, με αποκλειστική του δήλωση στο newpost, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε σήμερα στο Χίλτον με τους επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων. Όπως ανέφερε, σήμερα οι δύο πλευρές «εξέτασαν άρθρο-άρθρο το νομοσχέδιο» και σημείωσε ότι υπήρξε συμφωνία στα μικρά ζητήματα του Ασφαλιστικού. 

Ωστόσο, ο υπουργός επισήμανε ότι παραμένουν ακόμα ανοιχτά τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης, τα οποία συμφωνα με πληροφορίες από τις διαπραγματεύσεις είναι οι ενστάσεις που προβάλλουν οι δανειστές στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ είναι άγνωστο εάν θα ζητήσουν περικοπές στις κύριες συντάξεις και σε ποια ποσά. 

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, πάντως, εξέφρασε στο newpost την αισιοδοξία του ότι «θα πάει καλά η διαπραγμάτευση» και ότι «θα κλείσει κανονικά η αξιολόγηση», ενώ χαρακτήρισε ανοησίες το σημερινό δημοσίευμα της Bild και τις δηλώσεις Σόιμπλε περί Grexit.

Την ίδια ώρα, το κλίμα είναι θετικό και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς -όπως τόνιζαν στο newpost κυβερνητικοί βουλευτές- «ο Κατρούγκαλος δεν είναι μόνος του, αλλά έχει τη στήριξη όλων μας», ενώ σημείωναν ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πέσει στη Βουλή από το ασφαλιστικό και ότι μόνο η κοινωνία μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις. 


σχετικα αρθρα