Προσπάθεια να «μαζέψει» τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί Grexit σε χθεσινή ομιλία στο Αμβούργο, επιχείρησε ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών. 

«Οι δηλώσεις του δεν αφορούσαν επ’ ουδενί την τρέχουσα κατάσταση», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας ότι έγιναν σε πλαίσιο αφήγησης γεγονότων και περιστατικών του παρελθόντος. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάτι προς επιβεβαίωση ή σχολιασμό, καθώς όλα αυτά αφορούσαν στο παρελθόν και έχουν μάλιστα ειπωθεί επανειλημμένως. 

«Σήμερα εστιάζουμε στην εφαρμογή του συμφωνηθέντος προγράμματος. Δεν υπάρχει κάτι νέο, το οποίο θα ξέφευγε από αυτό», πρόσθεσε ο εκρπόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, τονίζοντας ότι το θέμα της συζήτησης στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Οικονομικών, δεν ήταν η Ελλάδα, αλλά ανέκυψε κατά την διάρκεια της συζήτησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σόιμπλε φέρεται να είπε μεταξύ άλλων ότι είναι "δύσκολο" για την Ελλάδα να λύσει τα προβλήματα της Oικονομίας της χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος.