Ανασκεύασε ο Σόιμπλε τα περί Grexit μετά τις αντιδράσεις

Ανασκεύασε ο Σόιμπλε τα περί Grexit μετά τις αντιδράσεις

Προσπάθεια να «μαζέψει» τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί Grexit σε χθεσινή ομιλία στο Αμβούργο, επιχείρησε ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών. 

«Οι δηλώσεις του δεν αφορούσαν επ’ ουδενί την τρέχουσα κατάσταση», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας ότι έγιναν σε πλαίσιο αφήγησης γεγονότων και περιστατικών του παρελθόντος. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάτι προς επιβεβαίωση ή σχολιασμό, καθώς όλα αυτά αφορούσαν στο παρελθόν και έχουν μάλιστα ειπωθεί επανειλημμένως. 

«Σήμερα εστιάζουμε στην εφαρμογή του συμφωνηθέντος προγράμματος. Δεν υπάρχει κάτι νέο, το οποίο θα ξέφευγε από αυτό», πρόσθεσε ο εκρπόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, τονίζοντας ότι το θέμα της συζήτησης στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Οικονομικών, δεν ήταν η Ελλάδα, αλλά ανέκυψε κατά την διάρκεια της συζήτησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σόιμπλε φέρεται να είπε μεταξύ άλλων ότι είναι "δύσκολο" για την Ελλάδα να λύσει τα προβλήματα της Oικονομίας της χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος. 

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο