current views are: 4

4 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση17:32

Κόντρα στη Βουλή με φόντο τις κινητοποιήσεις – Σφυροκόπημα της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση

Σε μια ανελέητη σύγκρουση που σημαδεύτηκε από την επίθεση σύσσωμης της αντιπολίτευσης στη κυβερνητική πλειοψηφία, εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή για τη κύρωση ευρωπαϊκής οδηγίας.

Δημοσίευση 17:32’

Σε μια ανελέητη σύγκρουση που σημαδεύτηκε από την επίθεση σύσσωμης της αντιπολίτευσης στη κυβερνητική πλειοψηφία, εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή για τη κύρωση ευρωπαϊκής οδηγίας.

Σε μια ανελέητη σύγκρουση που σημαδεύτηκε από την επίθεση σύσσωμης της αντιπολίτευσης στη κυβερνητική πλειοψηφία, εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή για τη κύρωση ευρωπαϊκής οδηγίας. Η αντιπαράθεση, που έμοιαζει σε ορισμένα σημεία με θέατρο του παραλόγου, είχε ως κεντρικό στοιχείο τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις και τη αντίστοιχη στάση της κυβέρνησης.

Από τη μια πλευρά, ο Κ.Ε. της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση για την μη καταδίκη της διαδικασίας, ενώ από την άλλη, ο κ. Τάσσος του ΚΚΕ, κάλεσε σε περεταίρω αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις.

Αναλυτικότερα, ο κ. Δένδιας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, πως με το να καλεί σε συμμετοχή στη κινητοποίηση δεν σέβεται την κοινωνία, αλλά την ειρωνεύεται. « Να κοιτάξετε να διαβάσετε στο προοίμιο του  μνημονίου έχετε  αναγνωρίσει την ιδιοκτησία! Να δείξετε σεβασμό που επιβάλουν οι στιγμές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Κοίτα ποιος μιλάει», απάντησε ο Χρήστος Παππάς από την ΧΑ κατηγορώντας την αριστερή αλλά και τη δεξιά -όπως τις χαρακτήρισε- νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως: «τίποτα δεν εκδικείται περισσότερο από μια ελπίδα που διαψεύστηκε γιατί έγινε πασιφανές ότι αυτός που την ανέθρεψε έλεγε ψέματα».

«Ελπίζουμε η κοινωνία να διώξει αυτή τη καταστροφική κυβέρνηση μια ώρα αρχύτερα», είπε ο Χ. Θεοχάρης από το Ποτάμι, υπογραμμίζοντας πως καταρρέουν οι αυταπάτες, τα ψέματα και ο λαϊκισμός. Από τη πλευρά του ΚΚΕ, ο Στ. Τάσσος, σημείωσε πως φιλολαϊκή λύση στο καπιταλισμό δεν υπάρχει και έκανε λόγο για ξεκλήρισμα της αγροτιάς.

  Πάντως με πιο ήρεμο ύφος και χωρίς δραματικούς τόνους τοποθετήθηκε ο κ. Καρράς από την Ενωση Κεντρώων που ζήτησε διάλογο από τα κόμματα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, τόσο μέσα όσο και έξω από τη Βουλή.

«Η κυβέρνηση είναι εδώ!»

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο τη κυβέρνηση υπερασπίστηκαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης αλλά και η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βάκη, που δήλωσε ότι «κάποιοι επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα τεχνητό κλίμα αναστάτωσης. Η κυβέρνηση είναι εδώ».

«Είναι λογικό η ΝΔ να μην μπορεί να καταλαβαίνει τις κινητοποιήσεις ευρύτερων στρωμάτων. Οι κινητοποίησης είναι όπλα στη φαρέτρα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης. Δεν ειρωνευόμαστε κανέναν επιζητούμε το διάλογο», είπε ο κ. Αμανατίδης με την κ. Βάκη να προσθέτει: « κάποιοι εργατοπατέρες του ναι σε όλα να πρωτοστατούν στην απεργία!».

 


σχετικα αρθρα