Συνάντηση με τους υπουργούς Εσωτερικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, Τόμας Ντε Μεζιέρ και Μπερνάρ Καζνέβ αντίστοιχα, θα έχει αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 π.μ. θα συζητηθεί το προσφυγικό και ειδικότερα η δημιουργία των κέντρων υποδοχής προσφύγων (hotspots), για τα οποία έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση.

Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται επίσης να βρεθούν οι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσαν να συνδράμουν οι δύο χώρες την Αθήνα στο  να αντιμετωπίσει την άφιξη προσφύγων στα ελληνικά νησιά.

Οι συνομιλίες αυτές λαμβάνουν χώρα στον απόηχο της σημερινής διάσκεψης για τη Συρία, στο Λονδίνο, όπου ο πρωθυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση λόγω Συρίας «χτίζοντας τείχη, ρίχνοντας ανθρώπους στη θάλασσα και να ρισκάρουμε θανάτους»  ενώ σημείωσε την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες. 

Σημειώνεται ότι σήμερα η Frontex ανακοίνωσε ότι αυξήθηκαν σε 750 οι συνοριοφύλακες στην Ελλάδα ενώ το Βερολίνο ανακοίνωσε την αποστολή δύο σκαφών και σταδιακά 100 υπαλλήλων.