current views are: 7

5 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση05:14

Σε ασκήσεις αποδραματοποίησης επιδίδεται η κυβέρνηση περιμένοντας τους Τροϊκανούς

Σε ασκήσεις… αποδραματοποίησης επιδίδεται τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση στο τέλος του α’ γύρου αυτής της αξιολόγησης και επιμένει να υποστηρίζει ότι η κατάσταση δεν είναι έτσι όπως την εμφανίζουν τα κανάλια.

Δημοσίευση 05:14’

Σε ασκήσεις… αποδραματοποίησης επιδίδεται τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση στο τέλος του α’ γύρου αυτής της αξιολόγησης και επιμένει να υποστηρίζει ότι η κατάσταση δεν είναι έτσι όπως την εμφανίζουν τα κανάλια.

της Άρτεμις Παραδείσου 

​Σε ασκήσεις… αποδραματοποίησης επιδίδεται τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση στο τέλος του α’ γύρου αυτής της αξιολόγησης και επιμένει να υποστηρίζει ότι η κατάσταση δεν είναι έτσι όπως την εμφανίζουν τα κανάλια.

«Ρητό ‘όχι’ δεν έχουμε ακούσει ως τώρα σε κάποια φάση της διαπραγμάτευσης, και μάλιστα στο Ασφαλιστικό, ενώ και στο Δημοσιονομικό δεν έχει διαπιστωθεί μεγάλο χάσμα», υποστηρίζουν αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες και προσθέτουν: «Ως τώρα περισσότερο (μας) ακούν, σημειώνουν, δείχνουν δηλαδή ότι αποδέχονται το πλαίσιο των θέσεων μας».

Τούτο φυσικά δεν σημαίνει -όπως και οι προηγούμενες διαπραγματεύσεις έχουν καταδείξει- ότι δεν αποκλείονται και οι δυσάρεστες ανατροπές, για την ακρίβεια οι υπουργοί της κυβέρνησης είναι προετοιμασμένοι και για αυτές. Επιπροσθέτως: κυβερνητικό στέλεχος με τον οποίο επικοινώνησε το Newpost χαρακτήριζε θετική την τοποθέτηση Λαγκάρντ -εν αντιθέσει με τον τρόπο που παρουσιάστηκε από μερίδα των ΜΜΕ- ιδίως στο σημείο εκείνο των δηλώσεών της που έλεγε, «δεν θέλουμε σκληρά μέτρα σε μία χώρα όπου ήδη η προσαρμογή έχει υπάρξει τόσο μεγάλη», ανέφερε υποστηρίζοντας ότι «εξ αρχής το ΔΝΤ είχε προτείνει ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή».

Το αίτημα του ΔΝΤ, επιπλέον, για βαθιά ασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν απέχει πολύ από την προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει τάξη, αναγνώριζε η ίδια πηγή. Με τον αστερίσκο, βέβαια, όσων ανέφερε σε διεθνείς επενδυτές στο Λονδίνο ο Ν. Παππάς: ότι είναι ανάγκη, δηλαδή, να αποφευχθεί η νέα περικοπή των συντάξεων.

Αντιθέτως, η κυβέρνηση προκρίνει παρεμβάσεις με μέτρα του τύπου, ενιαίο ταμείο, κοινοί κανόνες υπολογισμού εισφορών και παροχών, παροχή Εθνικής Σύνταξης. Όμως, ο υπουργός Επικρατείας έθετε και ένα διττό στόχο: ανάκαμψη της οικονομίας σε περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας -και με αυτό το τελευταίο, το Μέγαρο Μαξίμου απαντά και στα σενάρια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που τώρα θίγονται, είχε καταγγείλει την Τρίτη στο μπρίφινγκ η Ο. Γεροβασίλη.

Παράλληλα δε, με την απάντηση Παππά διαψεύδονται και οι «φήμες» που θέλουν την ηγεσία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ να εξετάζει σενάρια… ηρωικής εξόδου. «Κυβέρνηση τετραετίας» είναι το σύνθημα του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Ρήγα.


σχετικα αρθρα