Την πεποίθησή του πως αν η κυβέρνηση επιμείνει στη φορολόγηση των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών, θα πέσει εξέφρασε ο επικεφαλής της ΕΚ, Βασίλης Λεβέντης. 

«Αν επιμείνετε να πληρώσουν οι αγρότες το κόστος της υπογραφής κ. Τσίπρα πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα πέσει. Δεν πιστεύω ότι οι 153 θα ψηφίσουν και αυτός ο φόβος έχει κυριεύσει τον κ. Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής και πρόσθεσε: «να μην εισάγει το νομοσχέδιο η κυβέρνηση με βία! Η ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου θα είναι η μέρα πτώσης». 

Ακόμα, ο κ. Λεβέντης επέμεινε στη μόνιμη- είναι αλήθεια- επωδό του για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να καλέσει τον κ. Μητσοτάκης, να απομονώσουν και οι δύο τους ακραίους και να πάνε στην Ευρώπη να διαπραγματευτούν από την αρχή. « Μόνο έτσι μπορεί να χαλαρώσει τα πρόγραμμα», είπε και εξαπέλυσε επίθεση στο ΚΚΕ, λέγοντας πως δεν έχει καταλάβει ότι έπεσε ο Κομμουνισμός. « Είμαστε η μόνη χώρα που το ΚΚ ζει στην εποχή του Στάλιν. Οι αγρότες τα θέλουν αυτά που λέτε; Μόνο εσείς τα θέλετε οι 5-6», είπε προκαλώντας αντιδράσεις από τα έδρανα του ΚΚΕ. 

Απαντώντας ο κ. Καραθανασόπουλος, έκανε λόγο για τους μύχιους πόθους του συστήματος που εκφράζονται μέσα από τα λόγια του κ. Λεβέντη. «Μετέφερε το μήνυμα ως λαγός! Τον αντικομμουνισμό! Πέσανε οι μάσκες! Δεν είχαμε αυταπάτες για το ρόλο του κ. Λεβέντη, τον γνωρίζουμε από νέο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Μέχρι τώρα λαγοί ήταν αυτοί που πήγαν με τον Μητσοτάκη!», απάντησε ο κ. Λεβέντης μέσα σε ένταση.