Στην χθεσινή απεργία, που ''ξεσηκώνει'' τα πνεύματα ολοένα περισσότερο αναφέρονται τα σημερινά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, ''στοχοποιώντας'' τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο τονίζουν ότι ''συναντά την οργή του λαού'', ενώ τον χαρακτηρίζουν και ''εχθρό του''.

«Το ‘σοκ των συντάξεων' ξεσηκώνει τα πνεύματα ολοένα περισσότερο, εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλώνουν σε όλη την Ελλάδα κατά των σχεδίων της κυβέρνησης. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Τσίπρας θέλει να σφίξει κι άλλο τη βίδα των φόρων», γράφει σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα η ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, που κάνει λόγο για «μαζική εξέγερση στην Ελλάδα», σχολιάζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «συναντά την οργή του λαού».

«Αλέξης Τσίπρας, ο νέος εχθρός της Ελλάδας». Με αυτόν τον τίτλο επιγράφει η εφημερίδα Die Welt εκτενές δημοσίευμα για τις ευρύτατες απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα. 

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα της:

Εκπαιδευτικοί, οδηγοί ταξί, νομικοί: η Ελλάδα είναι ενωμένη στη διαμαρτυρία εναντίον του νέου πακέτου λιτότητας δισεκατομμυρίων. Δεν θα πρέπει να εκπλήσσει το γεγονός ότι ο αποδιοπομπαίος τράγος είναι τώρα ειδικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φαύλο κύκλο και η ανεργία, ειδικά σε ό,τι αφορά τους νέους, παραμένει εξαιρετικά υψηλή. Η γερμανική εφημερίδα κάνει λόγο για «αθετημένες υποσχέσεις του Τσίπρα», αναπαράγοντας και αυτή το σενάριο των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα.

Για «οργισμένη στασιμότητα» εξαιτίας της γενικής απεργίας στην Ελλάδα κάνει λόγο η ηλεκτρονική έκδοση της ελβετικής εφημερίδας Neue Zürcher Zeitung. Όπως σημειώνει, «εργαζόμενοι και εργοδότες καταγγέλλουν ότι η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του Τσίπρα θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξή τους. Για τους διεθνείς χρηματοδότες το πακέτο δεν είναι αρκετά προχωρημένο. Ο πρωθυπουργός στέκεται ανάμεσα στα δύο μέτωπα», παρατηρεί η ελβετική εφημερίδα. Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων, υπό αυτές τις συνθήκες και δεδομένης της ισχνής κυβερνητικής πλειοψηφίας «δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο νεαρός πολιτικός, που αρέσκεται να ρισκάρει, να προκαλέσει εκ νέου πρόωρες εκλογές».

«Η γενική απεργία προκαλεί παράλυση στην Ελλάδα», παρατηρεί στον τίτλο ανταπόκρισής της από την Αθήνα η ηλεκτρονική έκδοση της Stuttgarter Nachrichten. Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων, «οι Έλληνες αντιστέκονται στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση με τη μαζικότερη δράση διαμαρτυρίας εδώ και χρόνια. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έρχεται σε δύσκολη θέση, ήδη έχει αρχίσει να γίνεται λόγος για νέες εκλογές».

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι «εδώ και εβδομάδες κυκλοφορούν στην Αθήνα υποθέσεις ότι ο Τσίπρας ενδέχεται να αναζητήσει τη σωτηρία του σε νέες εκλογές. Ωστόσο, για μια τέτοια φυγή προς τα εμπρός είναι ίσως ήδη πολύ αργά: στις δημοσκοπήσεις προηγούνται οι αντιπολιτευόμενοι συντηρητικοί», υπογραμμίζει το δημοσίευμα.