current views are: 13

5 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση14:37

ΣΥΡΙΖΑ: Η Νατάσα Μανίσαλη είχε ακόμα να δώσει πολλά στην Τέχνη

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της ηθοποιού Νατάσας Μανίσαλη εκφράζει το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευση 14:37’

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της ηθοποιού Νατάσας Μανίσαλη εκφράζει το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της ηθοποιού Νατάσας Μανίσαλη εκφράζει το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Η Νατάσσα Μανίσαλη δεν μένει πια εδώ. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς της έσβησε σήμερα τα χαράματα. Απόφοιτος της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου πρωτοεμφανίζεται στην σκηνή του Θεάτρου Λαμπέτη το καλοκαίρι του 1986, με την ομάδα των «Παιδιών του Εθνικού» στην επιθεώρηση «Έλα Βουλή στο τόπο σου». Εντυπωσιάζει με την πληθωρικότητα του ταλέντου της, την κρυστάλλινη φωνή της, το πλατύ χαμόγελο και το εκτόπισμα της που θυμίζει μεγάλες θεατρίνες άλλων εποχών.

Παίρνει μέρα σε μία σειρά θεατρικών παραστάσεων και ερμηνεύει πλήθος ρόλων, με αποκορύφωμα την αξέχαστη εμφάνιση της στο Βίρα τις Άγκυρες των Παπαθανασίου-Ρέππα το 1997 στο Εθνικό και την συγκλονιστική ερμηνεία της στο τραγούδι «Πόσο λυπάμαι τα χρόνια που πήγαν χαμένα».
 
Έγινε αγαπητή στο πλατύ κοινό μέσα από τις εμφανίσεις της σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές και ιδιαίτερα για την συμμετοχή της στο «Εμείς κι Εμείς» των Πάνου Αμαραντίδη-Σπύρου Μεταλληνού.
 
Έλαβε μέρος σε κινηματογραφικές ταινίες, όπως στο Πέππερμιντ του Κώστα Καπάκα, στη Βασίλισσα Μαϊμου του Χριστόφορου Χριστοφή και την Χολλυγουντιανή υπερπαραγωγή Ruby Cairo με την Άντυ Μακ Ντάουελ και τον Λίαμ Νίσον.

«Σημαντική στιγμή της καριέρας της, η εμφάνιση της στο Ηρώδειο με την Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης όπου ερμήνευσε τραγούδια του μεγάλου συνθέτη.
Πέρα από την καλλιτεχνική της προσφορά ήταν παρούσα στους αγώνες της αριστεράς από τα μαθητικά της χρόνια. Μέλος της ΚΝΕ και του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ πάλεψε από όλα τα μετερίζια. Στις Δημοτικές εκλογές του 2002 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο «Η άλλη Αθήνα» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Φώτη Κουβέλη», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

Έφυγε πολύ νωρίς, πολύ νέα και έχοντας ακόμα να δώσει πολλά στο χώρο της Τέχνης. Το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την λύπη του στην οικογένεια της αλλά και στην οικογένεια του Θεάτρου που σήμερα θρηνεί.
 


σχετικα αρθρα