Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες στο πολιτικό του γραφείο στην Τρίπολη, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αρκαδίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Για την επιστολή των 16 βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ευχήθηκε αυτός ο διάλογος στο εσωτερικό του Κυβερνώντος κόμματος "να καταλήξει, σε συμπεράσματα τα οποία θα βοηθήσουν την Κυβέρνηση και το τόπο".

Για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, είπε ότι "εμείς έχουμε καταθέσει τη δική μας πρόταση στην οποία επιμένουμε και θεωρούμε, ότι μπορεί αυτή να αποτελέσει βάση συμφωνίας, για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου σε εθνικό μέτωπο. Διότι αν η Κυβέρνηση αποδεχθεί την πρόταση μας, εμείς θα στηρίξουμε την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου."

Για του ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ξεκαθάρισε πως "πιστεύουμε ότι η Κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να αλλάξει πολιτική και να υιοθετήσει τις προτάσεις μας. Εάν ο Πρωθυπουργός αισθάνεται αδύναμος, εάν οι εταίροι μας αισθάνονται ότι αυτή η Κυβέρνηση δε μπορεί να τα βγάλει πέρα προφανώς και τη λύση μπορεί να τη δώσει ο λαός."

Τέλος, για τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών κ. Δρούτσα, σχετικά με τα προνόμια των βουλευτών, επισήμανε ότι "αυτοί οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να συζητήσουν για τα προνόμια ή μη προνόμια των βουλευτών, είναι οι συνάδελφοί μου βουλευτές. Ο κ. Δρούτσας ο οποίος στερείται της εκλογής από το λαό, καλό θα είναι να ομιλεί λιγότερο για τους βουλευτές."