current views are: 9

5 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση19:33

Σκληρή απάντηση ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα Παπασταύρου

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για την υπόθεση Παπασταύρου και τη «συνεργασία» – όπως ανέφερε- του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά με τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Δημοσίευση 19:33’

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για την υπόθεση Παπασταύρου και τη «συνεργασία» – όπως ανέφερε- του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά με τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για την υπόθεση Παπασταύρου και τη «συνεργασία» – όπως ανέφερε- του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά με τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ «συνώνυμο της λασπολογίας και της χυδαιότητας» και σημειώνει πως «απάντηση στην αθλιότητα και τη συκοφαντία των δημοσιευμάτων, που χωρίς ντροπή υιοθετεί και αναπαράγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει η ελληνική Δικαιοσύνη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

Μπροστά στα ολέθρια αδιέξοδα στα οποία οδηγούν τους Έλληνες, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας και το “παρασύστημά” τους, εξελίσσονται από συνώνυμο της εξαπάτησης και του ψέματος σε συνώνυμο της λασπολογίας και της χυδαιότητας. 
 
Απάντηση στην αθλιότητα και τη συκοφαντία των δημοσιευμάτων, που χωρίς ντροπή υιοθετεί και αναπαράγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει η ελληνική Δικαιοσύνη.  

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του εξαπέλυσε «πυρά» προσωπικά στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τη συνεργασία -όπως αναφέρει- του κ. Σταύρου Παπασταύρου με τη σύζυγο του κ. Μητσοτάκη, κυρία Μαρέβα Γκραμπόβσκι. Μάλιστα, καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ να απαντήσει εάν έχει συμπεριληφθεί στη δήλωση πόθεν έσχες του εταιρία την οποία φέρεται να είχε συστήσει ο κ. Παπαστάυρου με τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Ο στενός συνεργάτης του τέως πρωθυπουργού Α. Σαμαρά που έγινε ευρύτερα γνωστός από την εμπλοκή του στη Λίστα Λαγκάρντ, Σταύρος Παπασταύρου, κατέβαλε πριν λίγες μέρες πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ αποδεχόμενος ουσιαστικά τη παρουσία του στη λίστα Λαγκάρντ, παρά την υψηλή πολιτική προστασία που απολάμβανε επί των ημερών Σαμαρά-Βενιζέλου.

Η Κουμουνδούρου επικαλείται δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», σύμφωνα με το οποίο, «ο κ.Παπασταύρου δεν περιορίστηκε μόνο στη συνεργασία του με τον κ. Σαμαρά αλλά αποτέλεσε συνέταιρος και συνεργάτης της συζύγου του σημερινού Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, κυρία Μαρέβα Γκραμπόβσκι, στην εταιρεία που συμβούλων διαχείρισης κεφαλαίων (MG Capital Advisors ΑΕ) που η τελευταία ίδρυσε και διοικούσε». Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα, «η παρουσία του κ. Παπασταύρου επιβεβαιώνεται από τα σχετικά φύλλα του τεύχους Ανωνύμων Εταιρειών του ΦΕΚ όπου δημοσιεύεται η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας με τη συμμετοχή της συζύγου του Προέδρου της ΝΔ, Μ. Γκραμπόβσκι, και του κ. Παπασταύρου».

Βάσει των παραπάνω, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «σπάσει τη σιωπή του» σχετικά τον Σταύρο Παπασταύρου, θέτοντας μια σειρά επισημάνσεων:

  • Με δεδομένη την αποδεδειγμένη συμμετοχή του κ. Παπασταύρου σε μαύρο λογαριασμό της λίστας Λαγκάρντ που του επέφερε πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ
  • Mε νωπή την υπεράσπιση του κ. Παπασταύρου από τον  πρώην πρόεδρο της ΝΔ,  Α. Σαμαρά, από το βήμα της Βουλής με τη φράση «Μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου!», και
  • Mε κοινό μυστικό τη στήριξη του περιβάλλοντος Σαμαρά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές

«Αναρωτιόμαστε» συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ:

  • Εμφανίζεται στη δήλωση οικονομικών συμφερόντων και πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη η εν λόγω εταιρεία;
  • Τι είδους έργα έχει αναλάβει η συγκεκριμένη εταιρεία από φορείς του Δημοσίου και με ποιες διαδικασίες ανάθεσης;
  • Η τεχνογνωσία διαχείρισης κεφαλαίων που παρείχαν ο κ. Παπασταύρου και η κα. Γκραμπόβσκι στους πελάτες τους περιλάμβανε και απόκρυψη τους σε αδήλωτους λογαριασμούς του εξωτερικού;
  • Συμμερίζεται ο κ. Μητσοτάκης τη φράση του προκατόχου του «Μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου!»; Εμείς πάντως τείνουμε να τη συμμεριστούμε αφού τα έσοδα στα δημόσια ταμεία από τα πρόστιμα θα ήταν και αυτά δεκαπλάσια…

Στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ με νέα του ανακοίνωση στρέφεται κατά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, κατηγορώντάς τα για «πρωτοφανή σιωπή».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «τη στιγμή που παρουσιάζονται στοιχεία για εταιρική σχέση συνεργασίας μεταξύ της συζύγου του Προέδρου της Ν.Δ. και του αποδεδειγμένα φοροφυγά κου Παπασταύρου, τα δελτία ειδήσεων προτιμούν να μιλούν για το καρναβάλι του Ρίο…».

«Καμία έκπληξη. Προφανώς η λυσσαλέα προσπάθεια της ΝΔ να μπλοκάρει τη διαδικασία κανονικής και διαφανούς αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών πρέπει κάπως να ανταποδοθεί. Και προφανώς η ΝΔ αρχίζει από την αρχή: στηρίζοντας σιωπηρά τη φοροδιαφυγή του κου Παπασταύρου», προσθέτει η Κουμουνδούρου.

Σε έτερη ανακοίνωσή της, η Κουμουνδούρου καλεί τη ΝΔ «να σταματήσει να υπεκφεύγει με παραληρηματικές ανακοινώσεις και να απαντήσει στα πολιτικά ερωτήματα που της έχουν τεθεί».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά:

Α. Υπήρξαν συνεταίροι η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Παπασταύρου; Σχετίζεται η εταιρεία τους με την οικονομική δραστηριότητα του κ. Παπασταύρου εξαιτίας της οποίας καταδικάστηκε σε πρόστιμο 3.3 εκ ευρώ; Έχει αναλάβει αυτή η εταιρεία δουλειές από το Δημόσιο και με ποιες διαδικασίες ανάθεσης; Εμφανίζεται η συγκεκριμένη εταιρεία στη δήλωση οικονομικών συμφερόντων και πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη;

Β. Υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης την παλιότερη δήλωση του κ. Σαμαρά «μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου», με την οποία επιχείρησε να καλύψει και να προστατεύσει τον στενό του συνεργάτη;

«Επειδή η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται σε “παρασύστημα”, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε και το εξής: Τα ιδιωτικά κανάλια απέκρυψαν απόψε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις οικονομικές δραστηριότητες που φέρεται να είχε η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Παπασταύρου. Σε συνδυασμό με τη λυσσαλέα προσπάθεια της ΝΔ να μπλοκάρει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αυτό ονομάζεται Διαπλοκή. Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους», καταλήγει η ανακοίνωση.


σχετικα αρθρα