current views are: 9

5 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση21:15

Βούλτεψη: Αντιμέτωποι με την ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ και οι πρόσφυγες

Σκληρή απάντηση έδωσε η Σοφία Βούλτεψη στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Κουμουνδούρου, που εξαπέλυσε επίθεση στη βουλευτή της ΝΔ.

Δημοσίευση 21:15’

Σκληρή απάντηση έδωσε η Σοφία Βούλτεψη στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Κουμουνδούρου, που εξαπέλυσε επίθεση στη βουλευτή της ΝΔ.

Σκληρή απάντηση έδωσε η Σοφία Βούλτεψη στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Κουμουνδούρου, που εξαπέλυσε επίθεση στη βουλευτή της ΝΔ.

Σε ανακοίνωσή της, η κυρία Βούλτεψη αναφέρει:

Αντιμέτωποι με την ευθέως ανάλογη με τα μεγάλα τους ψέματα μεγάλη λαϊκή οργή, έντρομοι μπροστά στα αποτελέσματα της ανικανότητας και της ιδεοληψίας τους, καταφεύγουν για άλλη μια φορά στην προσφιλή γκεμπελική τακτική της στοχοποίησης, των ύβρεων και των αποσπασματικών αναφορών. 

«Η αλήθεια είναι, αναφέρει η κ.Βούλτεψη, ότι «η κρίση στη Συρία ξεκίνησε το 2011 και κορυφώθηκε το 2013. Γι’ αυτό άλλωστε και το μεταναστευτικό τέθηκε ως θέμα πρώτης προτεραιότητας κατά την Ελληνική Προεδρία, το πρώτο εξάμηνο του 2014, ενώ είχε προηγηθεί, τον Οκτώβριο του 2013, περιοδεία του Α. Σαμαρά, προκειμένου να επιτευχθεί σύμπηξη κοινού μετώπου των πληττομένων χωρών και να εκπονηθεί κοινό σχέδιο. Μάλιστα, η αναφορά στην κρίση της Λαμπεντούζα έγινε ακριβώς για να καταδειχθεί ότι η κρίση είναι παλιά.
 
ΣΥΡΙΖΑ, με τις διαχρονικά ιδεοληπτικές θέσεις του, αλλά και με την αδράνεια και την αλλοπρόσαλλη πολιτική των κρίσιμων πρώτων μηνών της «διακυβέρνησής» του (ένας από τους πρώτους νόμους αυτός της ιθαγένειας, δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες «όλοι είναι πρόσφυγες», οι οποίοι πρώτα «λιάζονται» και μετά «εξαφανίζονται», δηλώσεις περί τζιχαντιστών), έκανε «γενικό προσκλητήριο», ακύρωσε όλα όσα είχαν επιτευχθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και έθεσε σε κίνδυνο την αξιοπιστία της χώρας μας.
 
-Το 2013 ήταν πράγματι η χρονιά της μεγάλης κρίσης, γι’ αυτό και ο κ. Τσίπρας, στις 9 Ιουνίου 2013, αισθάνθηκε την ανάγκη να πει: «Ποιος διαπραγματεύεται το Δουβλίνο ΙΙΙ και γιατί δεν δέχεται (σ.σ. η Ν.Δ.) την θέση του ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνουν ταξιδιωτικά έγγραφα όλοι οι μετανάστες που το επιθυμούν και να εγκαθίστανται στις χώρες επιλογής τους;». Μπορεί να επαναλάβει σήμερα τα ίδια ο κ. Τσίπρας;
 
-Σύμφωνα με τη διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές (Απρίλιος 2014), ήθελαν «Ευρώπη χωρίς Σένγκεν, Frontex, στρατόπεδα κράτησης μεταναστών». Επιμένουν και σήμερα ότι δεν θέλουν τη Σένγκεν και τη Frontex; Ή εκλιπαρούν και για τα δύο;
 
-Ο κ. Τσίπρας, στη Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο του 2014, μαζί με το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», μας είχε ανακοινώσει ότι «η πολιτική των κλειστών συνόρων είναι μια πολιτική αδιέξοδη», ενώ στις 25 Ιανουαρίου 2014, στην επιστολή του σε Ρομπάι, Μπαρόζο και Σουλτς, είχε αναφέρει πως «καμία δύναμη Frontex και κανένας φράχτης δεν μπορεί να σταματήσει ένα φαινόμενο…».
 
-Τον Μάιο του 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι δεν δέχεται αθρόες αιτήσεις για άσυλο και αναθέτει το προσφυγικό στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σήμερα, οι ίδιοι το αναθέτουν στο υπουργείο Άμυνας!
 
-Και βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ τασσόταν σταθερά κατά των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στη Μεσόγειο και μιλούσε για «πρωτοφανή πογκρόμ με την κυνική ονομασία Ξένιος Ζευς».
 
-Από τον Απρίλιο του 2015 μέχρι σήμερα έχουν γίνει επτά διυπουργικές συσκέψεις υπό τον κ. Τσίπρα, δύο υπό τους κυρίους Φλαμπουράρη και Βούτση, μία υπό την υπηρεσιακή πρωθυπουργό και άλλες με διάφορες αφορμές, ενώ ο ίδιος ο κ. Τσίπρας πάει κι’ έρχεται σε διάφορες διεθνείς και ευρωπαϊκές συνόδους.»
 
« Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Το ίδιο και οι ευθύνες για όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο» συνεχίζει η δήλωση της κ. Βούλτεψη υπογραμμίζοντας πως «η αναζήτηση του εξωτερικού εχθρού, οι ταμπέλες και η στοχοποίηση είναι απόδειξη της ολοκληρωτικής τους νοοτροπίας. Φίλοι των ξένων και των προσφύγων δεν είναι αυτοί που διογκώνουν τα προβλήματα, αλλά αυτοί που αναζητούν εγκαίρως λύσεις και τις εφαρμόζουν», προσθέτει και καταλήγει:

Αποδεικνύεται τώρα πως με τα ψέματα και τις ψεύτικες υποσχέσεις τους δεν παραπλάνησαν μόνο τους Έλληνες, αλλά και τους πρόσφυγες που αναζητούν τη σωτηρία τους και τελικά βρίσκονται και αυτοί αντιμέτωποι με την ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ. 


σχετικα αρθρα