Οι νέες δηλώσεις του Βόλφανγκ Σόιμπλε έδωσαν την ευκαιρία σε πολλούς να κάνουν δηλώσεις, εναντίον του γερμανού υπουργού οικονομικών. Ο κύριος Σόιμπλε αναφέρθηκε για ακόμη μία στα φορά στο Grexit. Πρώτος αντέδρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος είχε αποκαλύψει την πρόταση που του είχε κάνει ο κύριος Σόιμπλε το Φθινόπωρο του 2011 για Grexit .

Τότε σε ένα υπόγειο ξενοδοχείου στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, ο κύριος Σόιμπλε που συνοδεύονταν από τον υφυπουργό του Άσμουσεν είχε καλέσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος συνοδευόταν από το Γιώργο Ζανιά. Ο γερμανός υπουργός οικονομικών είχε προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και παράλληλα στήριξη σε ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομικών απέρριψε αμέσως την πρόταση και ενημέρωσε τον Γιώργο Παπανδρέου που βρίσκονταν στο Λονδίνο. Ο πρώην πρωθυπουργός ακύρωσε προγραμματισμένο ταξίδι στη Νέα Υόρκη και επέστρεψε στη χώρα. Τότε είχε έρθει στη Βουλή προς ψήφιση ένα νέο πακέτο μέτρων. Ο κύριος Βενιζέλος στη δήλωσή του αρκέστηκε στο να περιγράψει ποια θα ήταν η κατάσταση αν είχε γίνει το Grexit .

Τη σκυτάλη των δηλώσεων πήρε ο Γιώργος Παπανδρέου που επιτέθηκε στον Σόιμπλε, δεν ανέφερε καθόλου στη δήλωσή του όσα έγιναν το Σεπτέμβριο του 2011 και ουσιαστικά κατηγόρησε το γερμανό υπουργό των οικονομικών ως τον υπεύθυνο που η χώρα μας δεν κατάφερε να ανακάμψει. Σε κανένα σημείο των δηλώσεων Παπανδρέου, Βενιζέλου ο ένας δεν αναφέρεται στον άλλο παρά το γεγονός πως ήταν συνεργάτες και είχαν ζήσει από πρώτο χέρι τα όσα συνέβαιναν στις διαπραγματεύσεις.

Η πραγματικότητα είναι πως ο ένας δε θέλει να βλέπει τον άλλον και προφανώς ούτε και τότε ήθελαν αλλά οι ανάγκες των κομματικών ισορροπιών ήταν τέτοιες που είχαν επιβάλει τη συγκεκριμένη συνεργασία η οποία τελείωσε με την ορκωμοσία της κυβέρνησης Παπαδήμου στις 11-11-11.