Σε ανοιχτή σύγκρουση είναι πλέον η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό προστασίας του Πολίτη, στον απόηχο της νέας εμπρηστικής επίθεσης που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Αφορμή στάθηκε το κάλεσμα που απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά στον Πρωθυπουργό να «παραιτήσει» τον Νίκο Τόσκα, καταλογίζοντάς του τεράστιες ευθύνες για «ελλιπή φύλαξη» των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.

Η απάντηση που ήρθε από τον αρμόδιο υπουργό πυροδότησε ακόμη περισσότερο το κλίμα, καθώς κατηγόρησε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι λέει ψέματα και υποστηρίζοντας ότι τα γραφεία του κόμματός της φυλάσσονται από αυξημένη αστυνομική δύναμη. Άμεση ήταν η ανταπάντηση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο με ανακοίνωσή του τόνισε ότι αυτός που ψεύδεται είναι ο κ. Τόσκας. 

Τόσκας: Να διαφυλάξει την αξιοπιστία της η κυρία Γεννηματά

«Στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ διατίθενται καθημερινά πέντε (5) ένστολοι αστυνομικοί για την 24ωρη φρούρηση του εξωτερικού χώρου του κτιρίου. Επιπλέον, η Ελληνική Αστυνομία έχει διαθέσει ακόμη δεκαεπτά (17) αστυνομικούς στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., το οποίο έχει την αποκλειστική δικαιοδοσία για τον τρόπο που κατανέμονται για την ασφάλεια των γραφείων του» τονίζει το Υπουργείο, προσθέτοντας ότι γίνονται παράλληλα πεζές και εποχούμενες περιπολίες αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής που επιτηρούν την ευρύτερη περιοχή.

Μάλιστα, όπως σημειώνει το υπουργείο προστασίας του Πολίτη, «χθες κατά τη διάρκεια του περιστατικού σε βάρος των γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., προστάτευσαν τον βουλευτή Γ. Αρβανιτίδη και τον οδήγησαν σε ασφαλή χώρο. Επίσης, όταν οι υπηρεσιακές συνθήκες το επιτρέπουν, διατίθεται για την ασφάλεια του κτιρίου και διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ)».

Επιπλέον, κατηγορούν την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι ψεύδεται και την καλούν να «διαφυλάξει την αξιοπιστία της»:

Θεωρούμε, λοιπόν, ότι η κα Φώφη Γεννηματά γνωρίζοντας τα παραπάνω, προφανώς ψεύδεται όταν υποστηρίζει ότι τα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μένουν χωρίς αστυνομική προστασία ή όπως ισχυρίστηκε στον Πρωθυπουργό, ότι διαθέτουμε έναν (1) μόνο αστυνομικό.
 
Θα ήταν προτιμότερο, αντί να επιχειρεί να παρουσιάσει μία ψευδή πραγματικότητα και να ομιλεί περί ανικανότητας και επικινδυνότητας, να διαφυλάξει την αξιοπιστία της.
 
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από την πλευρά του, θα λάβει όλα τα επιπλέον απαραίτητα μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά παρόμοια φαινόμενα επιθέσεων, που όλοι μας καταδικάζουμε.

ΠΑΣΟΚ: Ανικανότητα και ψεύδη

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ. «Ο ψεύτης και ο …ανίκανος τον πρώτο χρόνο χαίρονται» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η χαριλάου τρικούπη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

Ο κ. Τόσκας:

Α. Ψεύδεται όταν λέει ότι διατίθενται στο ΠΑΣΟΚ πέντε ένστολοι για την 24ωρη φρούρηση του εξωτερικού χώρου του κτηρίου 

Β. Ψεύδεται όταν λέει ότι αυτοί οι αστυνομικοί προστάτευσαν τον βουλευτή Γ Αρβανιτίδη κατά την επίθεση. Οι αστυνομικοί ήρθαν χθες μετά από τηλεφωνικές οχλήσεις  δικές  μας και ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίθεση κατά των  γραφείων.  Επίσης οι 17 αστυνομικοί που αναφέρεται   καλύπτουν σε 24ωρη και εβδομαδιαία βάρδια την εσωτερική φύλαξη του κτηρίου. Δεν έχουν ούτε την ειδική εξάρτηση, ούτε την εκπαίδευση για να αντιμετωπίσουν τέτοιες επιθέσεις. 

Γ. Ενημερώνουμε επίσης τον υπουργό οτι μετά από 17 συνεχόμενες επιθέσεις, από χθες το βράδυ φυλάσσεται το κτίριο