Η συνάντηση, Τσίπρα - Γεννηματά στο Μέγαρο Μαξίμου, προκάλεσε προς στιγμήν ανησυχία στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Υπήρξαν κάποιοι που φοβήθηκαν πως η κυρία Γεννηματά και λόγω πιέσεων από τους ευρωπαίους σοσιαλιστές θα στηρίξει με κάποιο τρόπο τον Αλέξη Τσίπρα για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση να ψηφιστούν από τη Βουλή τα νομοσχέδια και να προχωρήσει η αξιολόγηση.

Η κυρία Γεννηματά δεν έχει κάτι προσωπικό με τον πρωθυπουργό, ωστόσο πολιτικά είναι απέναντι. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ακόμη και αν κάποιοι το σκέφτηκαν δεν μπορεί να στηρίξει την κυβέρνηση έτσι όπως είναι τα πράγματα. Η κοινωνία αντιδρά για το ασφαλιστικό, οι αγρότες είναι στους δρόμους για το φορολογικό-ασφαλιστικό και το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν μπορούν να συναινέσουν.

Αυτό το γνωρίζει και ο κύριος Τσίπρας πλέον, ο οποίος μπορεί να είχε σκεφτεί ως λύση τη συνεργασία με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αυτή όμως δεν μπορεί να προχωρήσει. Η κυρία Γεννηματά γνωρίζει πολύ καλά πως θα είχε μεγάλη αντίδραση από την κοινοβουλευτική ομάδα. Επίσης, θα έχανε μια ιστορική ευκαιρία, να ξαναδώσει ζωή στη Δημοκρατική Παράταξη η οποία προφανώς πρέπει να μείνει εκτός κάδρου εξουσίας για αρκετό καιρό για να αποβάλει τον κυβερνητισμό.

Η κυρία Γεννηματά έχει μια μεγάλη ευκαιρία και τούτο της λένε και στενοί της συνεργάτες και αυτή δεν είναι άλλη από την προσπάθεια διεύρυνσης του κόμματος και προς τα αριστερά και προς τα δεξιά. Ειδικά προς την πλευρά των νυν ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ η κυρία Γεννηματά μπορεί να απευθυνθεί και με ένα πειστικό πρόγραμμα να τους επαναφέρει στο ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη ΝΔ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να απευθυνθεί στη λαϊκή δεξιά που μπορεί να μην βρίσκει έκφραση στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η αποστολή προς τα δεξιά είναι δύσκολη, αλλά προς τα αριστερά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Ειδικά τώρα που ξεκινούν οι διαδικασίες για τη σύσταση νέου κόμματος στη σοσιαλδημοκρατία που θα πάρει τη θέληση του ΠΑΣΟΚ .

Έτσι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλεί τον πρωθυπουργό και τους 153 βουλευτές να ψηφίσουν στη βουλή τα μέτρα που έχουν συμφωνήσει. Αν δεν υπάρξουν δραματικές αλλαγές η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν πρόκειται στη στηρίξει. Και αν όλη η αναστάτωση φέρει εκλογές, το ΠΑΣΟΚ και η κυρία Γεννηματά είναι έτοιμοι για να δώσουν τη μάχη.