Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ιράν, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ξεναγήθηκε σήμερα στα αρχιτεκτονικά μνημεία του Εσφαχάν, το οποίο θεωρείται η πολιτιστική πρωτεύουσα του Ιράν, με ιδιαίτερα σημαντική ιστορική παράδοση. 

Η ξενάγηση του Πρωθυπουργού έγινε στο πλαίσιο της ιδιαίτερης σημασίας που αποδίδεται στον πολιτιστικό αλλά και τον τουριστικό τομέα της ελληνο-ιρανικής συνεργασίας, ιδιαίτερα με τις νέες προοπτικές που διαμορφώνονται από την αναβάθμιση των σχέσεων των δύο χωρών.

Αύριο θα έχει σιρά επαφών με ιρανούς αξιωματούχους. 

Στις 8:00 θα γίνει η επίσημη τελετή υποδοχής, παρουσία του Α’ Ιρανού Αντιπροέδρου, κ. Ε. Jahangiri και θα αξκολουθήσει συνάντηση των δύο Αντιπροσωπειών, Υπογραφή συμφωνιών, Δηλώσεις στον Τύπο και Γεύμα εργασίας προς τιμήν του Πρωθυπουργού.

Στις 13:30 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρας με τον πρώην Πρόεδρο, κ. Rafsanjani και θα ακολουθήσεις οι συναντήσεις: Στις 14:30    με τον Πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, κ. H. Rohani, στις 15:30 με τον Ανώτατο Ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Ayotollah A. Khamenei, στις 16:30 με τον Πρόεδρο του Ιρανικού Κοινοβουλίου, κ. A. Larijani και στις 19:30  με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, κ. Α. Shamkhani. 

Όλες οι συναντήσεις είναι σε ώρα Ελλάδος.