Αμφιβολίες για την «αθωότητα» των συνεχιζόμενων δυναμικών κινητοποιήσεων των αγροτών, από τη στιγμή που αρνούνται τον διάλογο και τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, εκφράζει η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, υπογραμμίζοντας ότι αν σκοπεύουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση δεν θα τα καταφέρουν.

«Οι αγρότες δεν προσέρχονται στο διάλογο και εμένα αυτό μου γεννά πάρα πολλές αμφιβολίες και υποψίες ως προς την αθωότητα, αν μπορώ να το πω έτσι, των κινητοποιήσεων», δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Υπενθύμισε, ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν συνηθισμένο να καλεί ο πρωθυπουργός σε διάλογο τους αγρότες, είπε ότι άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι προσέτρεξαν στο διάλογο, ενώ οι αγρότες -όπως υπογράμμισε- κλήθηκαν, αλλά αρνούνται να παραστούν ακόμα και στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

«Τι επιδιώκουν οι αγρότες; να ρίξουν την κυβέρνηση; Ε, δεν θα τα καταφέρουν» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Χρυσοβελώνη, ενώ σε ερώτηση ποια από τα αιτήματα των αγροτών θα μπορούσε να ικανοποιήσει η κυβέρνηση, επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός έχει "πάντα την πόρτα ανοιχτή" και χαρακτήρισε αναγκαία την έναρξη διαλόγου ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Είναι δικαίωμα τους καθενός να κάνει κινητοποιήσεις και πορείες, αλλά από 'κει και πέρα ας έρθουμε λίγο στα πραγματικά δεδομένα. Θα πρέπει και οι αγρότες να λογικευτούν και να αποδείξουν ότι πραγματικά δεν επιδιώκουν κάτι άλλο» είπε. 

Στο μεταξύ, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, (με τη συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News) για το ενδεχόμενο διενέργειας εκλογών, η κ. Χρυσοβελώνη επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν η χώρα να εκβιάζεται συνεχώς από τους δανειστές και ότι στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Υπενθύμισε, όμως, ότι ο κ. Καμμένος στην ίδια συνέντευξη αναφέρει ότι έγιναν πρόσφατα εκλογές, ότι ο ελληνικός λαός αποφάσισε και ότι εκτός απροόπτου εκλογές θα ξαναγίνουν το 2019.