Στο γραφείο του πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο, βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.  

Όπως αποκάλυψε η ραδιοφωνική εκπομπή Ακραίως με τους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο, στελέχη της ΝΔ πήγαν στο γραφείο του κ. Μπαλτάκου και συζήτησαν για την τακτική που ακολουθεί ο νεοκλεγείς πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο κ. Μπαλτάκος.

«Υπάρχουν ζυμώσεις και συζητήσεις με πολλούς ανθρώπους, που έχουν την άποψη ότι η ΝΔ με τον Μητσοτάκη κινείται αποφασιστικά προς το κέντρο», είπε ο κ. Μπαλτάκος στους Αταίριαστους στον ΣΚΑΙ και ουσιαστικά επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Newpost για συνάντηση στελεχών της ΝΔ στο γραφείο του πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά.

«Πρέπει να υπάρχει και στην Ελλάδα ένα δεξιό κόμμα, Μπορει να πάρει 10-12%. Αρχηγός μπορεί να είναι ο Φράγκος Φραγκούλης. Αν διαπιστωθεί ότι με αυτούς υπάρχει σύμπνοια, μπορεί να γίνει το κόμμα. Οι ΑΝΕΛ είναι δεξιό κόμμα, αλλά έχει μικρό ποσοστό. Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας.», πρόσθεσε ο κ. Μπαλτάκος

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Ακραίως στη συζήτηση τέθηκε η πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να αποκλείσει ορισμένα στελέχη, και να προτείνει δικά του πρόσωπα για τις περιφέρειες. 

Τα στελέχη που βρέθηκαν εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους από την αντιπολιτευτική τακτική του κ. Μητσοτάκη, ενώ δική τους εκτίμηση είναι πως η ΝΔ δεν πρέπει να παρασυρθεί και να μπει μπροστά στα μεγάλα ζητήματα. «Αυτό είναι δουλειά της κυβέρνησης», εκτιμούν. 

Στη συνάντηση βρέθηκαν οι: Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Μιχελάκης, Χρήστος Χρηστίδης, Αργύρης Ντινόπουλος και ένα άλλο πρόσωπο που διαδραματίζει άλλο ρόλο στο κόμμα τώρα. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Μπαλτάκος στο γραφείο του έχει δεχτεί 30-35 άτομα όχι μόνο υπουργούς, αλλά και δικαστές, πρώην εισαγγελείς, αρχηγούς διαφόρων κλάδων στον στρατό. 

Η συζήτηση περιστρέφεται για το πώς μπορεί να υπάρξει μια διαφορετικότητα στον χώρο της Δεξιάς.