Τα σχέδιά του για την ίδρυση ενός δεξιού κόμματος παρουσίασε ο Τάκης Μπαλτάκος, επιβεβαιώνοντας τις συναντήσεις με στελέχη της ΝΔ, που αποκάλυψε η εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μπαλτάκος δήλωσε:

Πρέπει να υπάρχει και στην Ελλάδα ένα δεξιό κόμμα, όπως στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Υπάρχουν ζυμώσεις και συζητήσεις σε προχωρημένο στάδιο με πολλούς ανθρώπους, που έχουν την άποψη ότι η ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κινείται αποφασιστικά προς το κέντρο. Αν διαπιστωθεί ότι με αυτούς υπάρχει σύμπνοια, μπορεί να γίνει το κόμμα. Δεν συζητάμε με εν ενεργεία βουλευτές. Στόχος είναι να ιδρυθεί ένα κόμμα με πατριωτικά χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το εν λόγω κόμμα μπορεί να λάβει ποσοστό της τάξης του 10-12%, ενώ όπως αποκάλυψε ο αρχηγός του δεν θα είναι πολιτικός, αλλά από άλλους χώρους. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα ηνία του νέου κόμματος να αναλάβει ο απόστρατος αξιωματικός του Στρατού, Φράγκος Φραγκούλης

Επιπλέον, ο κ. Μπαλτάκος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο όπως είπε «με την Αριστερά δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί ούτε για αστείο».

Όσον αφορά την ταυτότητα του νέου κόμματος, ο κ. Μπαλτάκος σημείωσε πως θα είναι αντιμνημονιακό, αλλά το νόμισμα «πρέπει να το συζητήσουμε».

«Το νόμισμα δεν θα το αποφασίσουν οι έλληνες πολιτικοί, αλλά φοβάμαι πως θα το αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι. Οι Γερμανοί μάς πηγαίνουν αργά και σταθερά σε έξοδο από το ευρώ και μας πηγαίνουν αργά για να μην θιγεί το ευρώ.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Μπαλτάκος είπε:

Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής είναι πρώην ψηφοφόροι της ΝΔ που απογοητεύτηκαν και θέλουν να εκδικηθούν και γι' αυτό φταίει κυρίως η ΝΔ που δεν τους δίνει άλλη επιλογή.

«Δεν έχω σχέση με στελέχη της Χρυσής Αυγής», υπογράμμισε στη συνέχεια. 

«Έχουμε έξι χρόνια μνημόνιο, με μηδενικά αποτελέσματα», επεσήμανε και πρόσθεσε:

Με την κυβέρνηση Σαμαρά είχαμε μια και μόνη διέξοδο για να έρθει η ανάπτυξη, τώρα δεν βλέπω περίπτωση να βγούμε από τα μνημόνια.

Για το προσφυγικό, ο κ. Μπαλτάκος εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε:

Γι' αυτό που συμβαίνει με τις προσφυγικές ροές φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε την πόρτα, το κατάλαβαν και έρχονται περισσότεροι. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει ένα ουμανιστικό περιβάλλον, αλλά από πέρυσι πνίγηκαν 600 άνθρωποι. Η χώρα πρέπει να κλείσει τα σύνορα, αλλά πρώτα πρέπει να το κάνει η Τουρκία. 

«Το λιμενικό έχει τρόπο να αποτρέψει τη συνεχή ροή των προσφύγων, τώρα οι λιμενικοί κάθονται και κοιτάνε», συμπλήρωσε και ανέφερε ότι και να βγει η Ελλάδα από τη Σένγκεν, οι πρόσφυγες θα εγκλωβιστούν εδώ.  

Για το ενδεχόμενο εκλογών, εκτίμησε ότι είναι πιθανό και σημείωσε:

Δεν έχει νόημα να γίνουν εκλογές. Δεν θα αλλάξει τίποτα. Όποιος κι αν εκλεγεί θα πρέπει να εφαρμόσει το μνηνόμιο που υπεγράφη το καλοκαίρι. Το αν θα πέσει η κυβέρνηση είναι θέμα του λαού, αυτός αποφασίζει. Μια οικουμενική δεν μπορεί να αντέξει. 

Σε άλλο σημείο, ο Τάκης Μπαλτάκος τόνισε πως η κυβέρνηση στην παρούσα φάση στα μεγάλα ζητήματα δεν έχει αντιπολίτευση και ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετωπίζει μείζονα κρίση εξαιτίας των δικών του βουλευτών.

«Ο Τσίπρας προσπάθησε, αλλά δεν του βγαίνει. Απ' ότι βλέπω δεν θα μακροημερεύσει, εξαιτίας του δικού του κόμματος», είπε.

Τέλος, για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο κ. Μπαλτάκος δήλωσε πως η πολιτική που ακολουθούν δεν αποδίδει και δεν πείθει την κυβέρνηση, αν και έχουν απόλυτο δίκιο.