Τα σενάρια που τον ήθελαν να συμμετείχε σε μυστική συναντήση με στελέχη της ΝΔ υπό τον Τάκη Μπαλτάκο διαψεύδει κατηγορηματικά ο Κώστας Τζαβάρας.

Με δήλωσή του στο newpost, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τονίζει:

Δεν έχω σχέση με ακροδεξιά και λαϊκίστικα στοιχεία. Πάντα ήμουν απέναντι σε όλα αυτά.

Ο κ. Τζαβάρας συμπληρώνει με νόημα ότι όσοι διαρρέουν αυτές τις πληροφορίες, τις διαρρέουν επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης τού εμπιστεύτηκε τον κρίσιμο τομέα της δικαιοσύνης.

Νωρίτερα, ο Τάκης Μπαλτάκος επιβεβαιώσε την αποκάλυψη της εκπομπής «Ακραίως», σύμφωνα με την οποία στο γραφείο του πραγματοποιούνται συναντήσεις και ζυμώσεις με στελέχη της ΝΔ για την ίδρυση ενός νέου, δεξιού κόμματος. 

«Πρέπει να υπάρχει και στην Ελλάδα ένα δεξιό κόμμα, όπως στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Υπάρχουν ζυμώσεις και συζητήσεις σε προχωρημένο στάδιο με πολλούς ανθρώπους», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Μπαλτάκος.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το εν λόγω κόμμα μπορεί να λάβει ποσοστό της τάξης του 10-12%, ενώ όπως αποκάλυψε ο αρχηγός του δεν θα είναι πολιτικός, αλλά από άλλους χώρους. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα ηνία του νέου κόμματος να αναλάβει ο απόστρατος αξιωματικός του Στρατού, Φράγκος Φραγκούλης. 

Επιπλέον, ο κ. Μπαλτάκος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο όπως είπε «με την Αριστερά δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί ούτε για αστείο».

Όσον αφορά την ταυτότητα του νέου κόμματος, ο κ. Μπαλτάκος σημείωσε πως θα είναι αντιμνημονιακό, αλλά το νόμισμα «πρέπει να το συζητήσουμε».