current views are: 10

8 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση13:12

Σκληρή απάντηση ΝΔ σε Μπαλτάκο – Τι ανταπαντά ο πρώην γ.γ. Σαμαρά – Τι λέει ο Κώστας Τζαβάρας στο Newpost

Πολιτικό «σεισμό» προκάλεσαν οι αποκαλύψεις της ραδιοφωνικής εκπομπής «Ακραίως», σχετικά με μυστική συνάντηση στελεχών της ΝΔ στο γραφείο του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκου.

Δημοσίευση 13:12’

Πολιτικό «σεισμό» προκάλεσαν οι αποκαλύψεις της ραδιοφωνικής εκπομπής «Ακραίως», σχετικά με μυστική συνάντηση στελεχών της ΝΔ στο γραφείο του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκου.

Πολιτικό «σεισμό» προκάλεσαν οι αποκαλύψεις της ραδιοφωνικής εκπομπής «Ακραίως», σχετικά με μυστική συνάντηση στελεχών της ΝΔ στο γραφείο του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκου.

Όπως επιβεβαίωσε στη συνέχεια ο κ. Μπαλτάκος «υπάρχουν ζυμώσεις και συζητήσεις σε προχωρημένο στάδιο με πολλούς ανθρώπους», γιατί πρέπει να υπάρχει και στην Ελλάδα ένα δεξιό κόμμα. 

Η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Μπαλτάκου, εξέδωσε μια πολύ σκληρή απάντηση, ενώ και ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας μιλώντας στο newpost εξαπέλυσε επίθεση στον πρώην γ.γ. του Σαμαρά, διαψεύδοντας τα σενάρια περί συμμετοχής του στις μυστικές συναντήσεις.

ΝΔ: Γιατί ο Μπαλτάκος δεν εντάσσεται κατευθείαν στη Χ.Α.;

Σφοδρή ήταν η αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία στην είδηση περί μυστικών συναντήσεων στο γραφείο Μπαλτάκου και τα όσα δήλωσε ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά. 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τα όσα είπε σήμερα ο κ. Μπαλτάκος περί ίδρυσης νέου κόμματος «δεξιά» της ΝΔ, η αντίδραση της Συγγρού ήταν η εξής: «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Μπαλτάκος μπαίνει στον κόπο να ιδρύσει κόμμα και δεν εντάσσεται απευθείας στη Χρυσή Αυγή, της οποίας εξάλλου είναι προνομιακός συνομιλητής».

Στη συνέχεια, ο κ. Μπαλτάκος με νέες δηλώσεις του στο newpost, ερωτώμενος για τις διαρροές από τη ΝΔ δήλωσε χαρακτηριστικά: 

Δεν απαντάω σε ανοησίες.

Τζαβάρας: Δεν έχω σχέση με ακροδεξιά και λαϊκίστικα στοιχεία

Τα σενάρια που τον ήθελαν να συμμετείχε σε μυστική συναντήση με στελέχη της ΝΔ υπό τον Τάκη Μπαλτάκο διαψεύδει κατηγορηματικά ο Κώστας Τζαβάρας.

Με δήλωσή του στο newpost, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τονίζει:

Δεν έχω σχέση με ακροδεξιά και λαϊκίστικα στοιχεία. Πάντα ήμουν απέναντι σε όλα αυτά.

Ο κ. Τζαβάρας συμπληρώνει με νόημα ότι όσοι διαρρέουν αυτές τις πληροφορίες, τις διαρρέουν επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης τού εμπιστεύτηκε τον κρίσιμο τομέα της δικαιοσύνης.

Νικολόπουλος: Έχω συναντηθεί με Μπαλτάκο – Έχω δικό μου κόμμα

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, επιβαβείωσε στο newpost.gr,πως έχει συναντηθεί με τον Τάκη Μπαλτάκο προσθέτοντας μάλιστα πως έχει παραστεί και σε συναντήσεις του κ. Μπαλτάκου,με στελέχη και πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο ίδιος επισήμανε πάντως πως οτι δεν ψάχνει για κόμμα καθώς έχει το δικό του με το οποίο μάλιστα έχει κατέβει και τρεις φορές στις εκλογές. 

Μπαλτάκος: Σε προχωρημένο επίπεδο οι ζυμώσεις

Όπως αποκάλυψε ο Τάκης Μπαλτάκος στον ΣΚΑΪ οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο επίπεδο και σε αυτές συμμετέχουν πολλοί άνθρωποι από διάφορους χώρους.

Ο κ. Μπαλτάκος τόνισε πως στόχος είναι να ιδρυθεί ένα δεξιό κόμμα με πατριωτικά χαρακτηριστικά, το οποίο εκτίμησε ότι μπορεί να λάβει ποσοστό 10-12%.

Όπως είπε, ο αρχηγός του δεν θα είναι πολιτικός και μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα ηνία του νέου κόμματος να αναλάβει ο απόστρατος αξιωματικός του Στρατού, Φράγκος Φραγκούλης

Επιπλέον, ο κ. Μπαλτάκος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο όπως είπε «με την Αριστερά δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί ούτε για αστείο».

Όσον αφορά την ταυτότητα του νέου κόμματος, ο κ. Μπαλτάκος σημείωσε πως θα είναι αντιμνημονιακό, αλλά το νόμισμα «πρέπει να το συζητήσουμε».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Μπαλτάκος διέψευσε τα περί σχέσεων του με τη Χρυσή Αυγή, ενώ αναφερόμενος στον νέο πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε:

Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής είναι πρώην ψηφοφόροι της ΝΔ που απογοητεύτηκαν και θέλουν να εκδικηθούν και γι’ αυτό φταίει κυρίως η ΝΔ που δεν τους δίνει άλλη επιλογή. Ο κ. Μητσοτάκης πήγε τη ΝΔ στο κέντρο. 


σχετικα αρθρα