Τέλος στα σενάρια εκλογών βάζει η κυβέρνηση, σε ανώτατο επίπεδο, με δύο διαδοχικές διαψεύσεις που ήρθαν από την Τεχεράνη όπου βρίσκεται ο Πρωθυπουργός και από τη Βουλή, δια στόματος του Νίκου Βούτσης.

«Είστε με τα καλά σας; Είναι αδιανόητο! Δεν είναι δυνατό να έχουμε κάθε τρεις μήνες εκλογές» ήταν η χαρακτηριστική φράση ανώτατης κυβερνητικής πηγής, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον Αλέξη Τσίπρα στην επίσκεψή του στο Ιράν

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έβαλε «φρένο» στην εκλογολογία, με αφορμή ερωτήσεις των κοινοβουλευτικών συντακτών για τη συνέντευξη του Πάνου Καμμένου στη RealNews, όπου υποστήριξε πως αν μας πιέσουν οι δανειστές με παράλογες απαιτήσεις, θα γίνουν πρόοωρες εκλογές. «Δεν είμαστε χομπίστες των εκλογών» ξεκαθάρισε ο κ. Βούτσης, θέλοντας να δείξει έτσι την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες και εκφράζοντας τη αποστασιοποίηση της κυβέρνησης από τα σενάρια εκλογών. 

«Είναι πολύ πρόσφατη η λαϊκή εντολή. Έχουμε μπροστά μας το μεγάλο στοίχημα για τη πρώτη αξιολόγηση, έτσι ώστε να πάμε στο μεγαλύτερο στοίχημα της απομείωσης του χρέους», υπογράμμισε ο ΠτΒ. Ωστόσο, παρείχε κάλυψη τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, λέγοντας ότι«ούτε τις εξήγγειλε, ούτε η πλειοψηφία είναι χομπίστες εκλογών». «Δυστυχώς είναι χομπίστες στη διακυβέρνηση του τόπου» ήταν το αιχμηρό σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας, με αιχμή τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται η κυβέρνηση το προσφυγικό ζήτημα. 

Πάντως, η πλευρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επιμένει να κρατά ανοιχτό παράθυρο στις εκλογές, από τη στιγμή που ο Πάνος καμμένος άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της εκπροσώπου του κόμματος, Μαρίνας Χρυσοβελώνη στα Παραπολιτικά, η οποία ανέφερε:

Εάν οι δανειστές δεν κατανοήσουν ότι θα πρέπει να είναι πιο διαλλακτικοί στις απαιτήσεις τους και συνεχίσουν να κρατούν σκληρή γραμμή, η διέξοδος μπορεί να είναι η προσφυγή στις κάλπες.

Δεν είναι λίγοι, ωστόσο, εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η δήλωση Καμμένου ήταν σε γνώση του Μαξίμου, σε μια προσπάθεια να επισημανθεί προς κάθε κατεύθυνση ότι πάντα υπάρχει το όπλο της κάλπης.