Διευκρινίσεις από τον Σταύρο Ψυχάρη, σχετικά με τις δηλώσεις πόθεν έσχες που εμφανίζεται να μην έχει καταθέσει δηλώσεις επί οκτώ χρόνια, ζητά η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας που διεξάγεται για τον εκδότη. Την ίδια ώρα, με αίτημά της σε τράπεζα του εξωτερικού, η Επιτροπή ζητά να γνωστοποιηθούν οι κινήσεις ενός λογαριασμού που διαθέτει ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Ειδικότερα, για τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη, ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει ζητήσει τον αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων των πόθεν έσχες του. Ωστόσο, τα μέλη της επιτροπής απευθύνθηκαν στην επιτροπή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, που είναι αρμόδια για τις παλαιότερες χρήσεις, η οποία απάντησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο κ. Ψυχάρης δηλώσεις Πόθεν Έσχες τη διετία 96-97 και στη συνέχεια το 2001. Από τότε, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, και έως το 2009, δεν υπάρχουν κατατεθειμένα πόθεν έσχες. Έτσι, η Βουλή απέστειλε επιστολή στον κ. Ψυχάρη ζητώντας του στοιχεία για τα έτη που εμφανίζεται να μην έχει καταθέσει πόθεν έσχες.

Τέλος σε ό,τι αφορά τη περίπτωση του κ. Αλέξη Μητρόπουλου, ο αρμόδιος εισαγγελέας ζήτησε τους λογαριασμούς των καταθέσεων του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής στο εξωτερικό. Η επιτροπή με τη σειρά της ζήτησε με έγγραφο σχετική ενημέρωση από τον κ. Μητρόπουλο, ο οποίος και γνωστοποίησε στην Επιτροπή ότι όντως διαθέτει λογαριασμό, αλλά αυτός δεν έχει χρήματα. Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές της επιτροπής Πόθεν έσχες, δεν απαντήθηκε το ερώτημα του εισαγγελέα για τις κινήσεις του εν λόγω λογαριασμού. Έτσι, η Βουλή, με αίτημά της στην τράπεζα του εξωτερικού ζητά να ενημερωθεί για τις κινήσεις του εν λόγω λογαριασμού.