Με επίσημη ανακοίνωση αντέδρασε η κυβέρνηση στα σενάρια που θέλουν Επιτρόπους της τρόικας να τοπουθετούνται στα υπουργεία με στόχο την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, στην οποία κατηγόρησε τα Μέσα Ενημέρωσης για «παραπληροφόρηση και δημιουργία κλίματος σύγχυσης». «Η κυβέρνηση καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την επικίνδυνη παραπληροφόρηση Μέσων Ενημέρωσης τα οποία δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη, είτε με ανύπαρκτες "πληροφορίες" για "ξένους Επιτρόπους - Ανθύπατους στα υπουργεία", είτε με ανοίκειες και ανιστόρητες εκφράσεις περί "κατοχής" στην Ελλάδα» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Με τη συμβολή, με τις θυσίες του Ελληνικού λαού, δίνουμε εδώ και πολλούς μήνες έναν τιτάνιο αγώνα για να σώσουμε την Ελλάδα από την χρεοκοπία, για να διαφυλάξουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια. Αγώνα στον οποίο οφείλουν εν πολλοίς την επιβίωσή τους και τα Μέσα Ενημέρωσης, καθώς η κατάρρευση της χώρας θα σήμαινε και τη δική τους κατάρρευση» σημειώνεται.

Η κυβερνητική ανακοίνωση καταλήγει: «Αρκετά πια λοιπόν με την ανευθυνότητα. Τα ψέματα τελείωσαν και όλοι καλούνται πλέον να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η παραπληροφόρηση και η διαμόρφωση κλίματος σύγχυσης, είτε εδράζεται είτε όχι σε σκοπιμότητες, στρέφεται τελικώς εναντίον του δημοσίου συμφέροντος».

Θυμίζουμε ότι υπήρξαν υπουργοί οι οποίοι εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να τοποθετηθούν «ξένοι επόπτες» στα υπουργεία τους. Μεταξύ αυτών, ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Παύλος Γερουλάνος. Και τίθεται το ερώτημα: αν ο πρώτος δεν είχε ενημερωθεί, υπάρχει περίπτωση να μην γνώριζε και ο δεύτερος (ο Π. Γερουλάνος) και να απαντούσε σε τέτοιο υποθετικό ερώτημα;