Την άμεση απόσυρση του «αντιασφαλιστικού», όπως το χαρακτήρισε, σχεδίου της κυβέρνησης ζήτησε εκ νέου ο Δημήτρης Κουτσούμπας και χαρακτήρισε «απάτη» την πρόσκληση για διάλογο προς τους αγρότες.

«Βέβαια από κει και πέρα να ανοίξει ο δρόμος για μια σειρά άλλα, όπως είναι τα φορολογικά μέτρα, η κατάργηση παλιών και νέων μέτρων, να αποσυρθούν άλλα που ετοιμάζονται», πρόσθεσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Ειδικά για τους αγρότες, που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις, σημείωσε ότι «σωστά κατά τη γνώμη μας απάντησαν χτες οι συντονιστικές επιτροπές των μπλόκων στη μεγάλη σύσκεψη που είχαν. Δεν πρόκειται να συμμετάσχει κανείς αγροτικός σύλλογος, καμιά επιτροπή, κανένα μπλόκο, σε αυτή τη δήθεν συζήτηση, το διάλογο παρωδία» και πρόσθεσε ότι ο μεγάλος καπιταλιστής αγρότης πρέπει να πληρώσει, τονίζοντας ότι στα μπλόκα είναι ο μικρός και μεσαίος αγρότης.

«Δεν μπορεί να είναι πρόβλημα του εργάτη και του αγρότη σήμερα εάν θα έχει ο τάδε μονοπωλιακός όμιλος μεγαλύτερη κερδοφορία ή μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα σε σχέση με άλλους μονοπωλιακούς ομίλους. Γιατί τέτοια συμφέροντα υπηρετούνται με αυτούς τους νόμους, τους βάρβαρους, με αυτά τα μνημόνια, με αυτά τα προαπαιτούμενα και πρέπει να μπει ένα τέρμα σε αυτά», είπε.

Τόνισε ακόμα ότι «η κοινωνική ασφάλιση με βάση τις δυνατότητες της Ελλάδας και της παραγωγής του πλούτου που κάνουν οι εργαζόμενοι μπορεί να είναι δημόσια και δωρεάν».

Αναφορικά με το προσφυγικό εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στη δημιουργία των hot spots γιατί όπως είπε γίνονται στρατόπεδα εγκλωβισμού και «από αυτή την σκοπιά λέμε ότι δεν πρέπει να γίνουν».

Είπε ότι για όσους έχουν έλθει θα μπορούσε να γίνει καταγραφή ή κατανομή «για να πάρουν τα χαρτιά τους να προωθηθούν, με αλλαγές στο Δουβλίνο ΙΙ να προωθούνται σε χώρες που θέλουν, θα μπορεί να μπει μια τάξη τελοσπάντων, αλλά χρειάζεται ενίσχυση φυσικά από προσωπικό, χρειάζεται κάποιες υποδομές χρειάζεται όλα αυτά τα οποία δεν έχουν γίνει δυστυχώς μέχρι σήμερα». Ακόμη πρόσθεσε την πρόταση του κόμματος για εξεύρεση τρόπου «απευθείας μεταφοράς των προσφύγων από την Τουρκία στις χώρες προορισμού. Διότι το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η σύμμαχος, εντός εισαγωγικών, Τουρκία».

Τέλος, αναφορικά με τα σενάρια εκλογών εντός του 2016 είπε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά αλλά πρόσθεσε: «Εμείς δεν προτείνουμε εκλογές. Αν γίνουν εκλογές και η κυβέρνηση θέλει να οδηγήσει για τέταρτη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο τη χώρα σε εκλογική αναμέτρηση ας τις κάνει. «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».