current views are: 5

9 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση05:44

Επιχείρηση αποκλιμάκωσης με «διάσπαση» των απεργών

Το ελληνικό χρηματιστήριο κατέρρευσε χθες και το γεγονός αποδίδεται στις αποχωρήσεις ξένων επενδυτών οι οποίοι προσλαμβάνουν κλίμα πολιτικής αστάθειας. 

Δημοσίευση 05:44’

Το ελληνικό χρηματιστήριο κατέρρευσε χθες και το γεγονός αποδίδεται στις αποχωρήσεις ξένων επενδυτών οι οποίοι προσλαμβάνουν κλίμα πολιτικής αστάθειας. 

Το ελληνικό χρηματιστήριο κατέρρευσε χθες και το γεγονός αποδίδεται στις αποχωρήσεις ξένων επενδυτών οι οποίοι προσλαμβάνουν κλίμα πολιτικής αστάθειας.

Αργά το βράδυ το (γερμανικό) MNI μετέδωσε ότι η Ελλάδα ενδέχεται να βρεθεί και πάλι μπροστά σε χρηματοδοτική κρίση γιατί αδυνατεί να παρουσιάσει κοστολογημένο πρόγραμμα για το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με το ΜΝΙ αξιωματούχοι της ευρωζώνης δήλωσαν ότι οι διαπραγματεύσεις μπορεί να διαρκέσουν μήνες αν η Ελλάδα δεν συνεργαστεί πλήρως. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε δηλώσει προηγουμένως ότι αν η αξιολόγηση πάει για Μάιο ή Ιούνιο… καήκαμε!

Η ελληνική κυβέρνηση έσπευσε να διαψεύσει τα σενάρια πρόωρων εκλογών από την Τεχεράνη. Με τη φράση «είστε με τα καλά σας, εκλογές κάθε τρεις μήνες» ανώτατη κυβερνητική πηγή έβαλε τέλος στην εκλογολογία, την οποία ωστόσο τροφοδότησε ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος με τη συνέντευξή του στη Real News.

Οι αγρότες ετοιμάζονται για την κάθοδο στην Αθήνα όπου θα επιχειρήσουν να φτάσουν ως το Σύνταγμα με τα τρακτέρ, ενώ η Κως και τα Διαβατά βράζουν καθώς οι κάτοικοι διαφωνούν με τη δημιουργία Hot spots στις περιοχές τους.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος διατύπωσε νέα βελτιωμένη πρόταση για το ασφαλιστικό προς τους νέους επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες, με τριετή μεταβατική περίοδο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, επέστρεψε από την Τεχεράνη και καλείται να δώσει λύση στο δαιδαλώδες πλέον πολιτικό σκηνικό. Να καταφέρει να τα βάλει όλα σε ένα τσουβάλι και να τα… ρίξει στη θάλασσα, αδύνατο.

Οι εισηγήσεις που δέχεται είναι να υπάρξει διαχωρισμός των θεμάτων- μόνο έτσι πιστεύεται ότι θα μπορέσει η κυβέρνηση να τα διαχειριστεί, τουλάχιστον στο εσωτερικό της χώρας. Και κυρίως να σπάσει το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών- επιστημόνων με κοινή βάση τη διαφωνία με το ασφαλιστικό.

Σε ότι αφορά τους αγρότες, η κυβέρνηση εμφανίζεται σκληρή και αποφασισμένη. Το δείχνουν και οι σχετικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, έστω και αν μερικές φορές είναι ατυχείς (πχ η παρομοίωση των τρακτέρ με τα τανκς).

Σε ότι αφορά στους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Γίνονται και θα γίνουν προσπάθειες βελτίωσης του ασφαλιστικού. Και παράλληλα θα είναι προσπάθειες να σπάσει το ενιαίο μέτωπο με τους αγρότες, κάτι που αν επιτευχθεί ενδέχεται να οδηγήσει σε αποκλιμάκωση της έντασης.


σχετικα αρθρα