«Μέχρι το 2019 και μόλις ανορθώσουμε την οικονομία, θα κάνουμε όσα υποσχεθήκαμε», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Εύη Καρακώστα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, η κυρία Καρακώστα τόνισε:

Ήρθαμε να υπηρετήσουμε τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, όχι τους πλούσιους. Ο πλούσιος σήμερα ορίζεται από μόνος του. Δεν μπορούμε να έχουμε μόνο επιχειρηματικότητα, θέλουμε και εργαζομένους. Η κυβέρνηση βρήκε άδεια τα ασφαλιστικά και τα δημόσια ταμεία. Πρέπει να βοηθήσουμε τους νέους που μπαίνουν στην εργασία. Θέλουμε οι πολίτες να πληρώνουν ανάλογα με τη φοροδοτική του ικανότητα

Αναφερόμενη στους αγρότες, είπε ότι «τις συνομιλίες δεν τις φέρνουμε εμείς σε αδιέξοδο, αλλά οι αγρότες», ενώ σημείωσε πως δεν μπορεί η κυβέρνηση να συζητήσει αιτήματα, όπως το αφορολόγητο στις 5.000 ευρώ. «Το 88% των αγροτων δηλωνει 5.000 εισοδημα», πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

Είμαι ελεύθερη επαγγελματίας με υψηλό, δηλωμένο εισόδημα. Θεωρώ ότι πρέπει να πληρώσω περισσότερα από αυτόν που βγάζει λιγότερα. Αυτό είναι το σωστό και το δίκαιο.

«Έχουμε ήδη αρχίσει να καταπολεμούμε τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο. Θα χτυπήσουμε τη διαπλοκή, όπου υπάρχει», υπογράμμισε η κυρία Καρακώστα. 

«Η ΝΔ αφού είχε χρήματα γιατί απόλυσε τόσους δημοσίους υπαλλήλους;», δήλωσε ακόμα, εξαπολύοντας επίθεση στην προηγούμενη κυβέρνηση.