Τη θεσμοθέτηση των τάσεων μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας πρότεινε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, δήλωσε:

Η ΝΔ έχει νέο αρχηγό, που κάνει τα πρώτα του βήματα. Πρέπει να πάμε σε ενωτικό συνέδριο για να ανασυγκροτηθεί το κόμμα. Η νέα ηγεσία πρέπει να αγκαλιάσει όλες τις πτέρυγες και τάσεις του κόμματος. Προτείνω να θεσμοθετηθούν οι τάσεις στη ΝΔ, όπως γίνεται σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα. 

«Η ΝΔ πρέπει να πάει σε συνέδριο, προκειμένου να ανασυγκροτηθεί», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις της εκπομπής «Ακραίως» για τις μυστικές συναντήσεις στελεχών της ΝΔ, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου, στο γραφείο του Τάκη Μπαλτάκου, είπε:

Με τον κ. Μπαλτάκο ήπιαμε καφέ. Τα κόμματα, ιδίως τα νέα, δεν προκύπτουν μέσα από διαδικασίες τσαγιού και συμπάθειας ούτε μέσα από διαδικασίες φιλικού καφέ με βουτήματα. 

«Δεν βλέπω αντικειμενικές συνθήκες και κοινωνική αναγκαιότητα για νέο κόμμα πιο δεξιά της ΝΔ», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας τα σχέδια του Τάκη Μπαλτάκου για την ίδρυση νέου κόμματος.


Για τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην υπουργός της ΝΔ ανέφερε:

Για πρώτη φορά βλέπω τον Τσίπρα να μην θέλει να έχει κοινωνικό ακροατήριο και να περιχαρακώνεται ταξικά. Ο Τσίπρας πάει να μας πάρει (σ.σ. της ΝΔ) τον κόσμο της εργασίας. Με ανησυχεί ο τρόπος που πάει να χωρίσει ο Τσίπρας την κοινωνία.